Regeneratief consumeren: duurzame keuzes maken op het gebied van voedsel

Hoe maak je duurzame keuzes op gebied van voedsel? Het is belangrijk dat je je als consument laat informeren zodat je bewust kunt consumeren, zegt Martijn Huysmans van Universiteit Utrecht. Drie sociale ondernemingen maken met verrassende verhalen de samenhang tussen gezondheid, duurzaamheid en een eerlijke voedselketen zichtbaar. 

Sunt gebruikt bananen die anders weggegooid zouden worden om er bananenbrood van te maken. Het bedrijf Ptthee zorgt voor een betere biodiversiteit bij boeren door kruiden voor kruidenthee in te zaaien. Il Circolo helpt boer en natuur met hun olijfolie. 

De voedselketen heeft impact op de natuur en op de levensomstandigheden van alle betrokkenen. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers met mooie producten die de wereld een stukje mooier maken.  

Kijk video: Regeneratief consumeren voor jezelf en voor de ander

 

Deze presentatie over consumptie is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post