Klimaatadaptatie door een revolutie op de daken

In deze opgenomen Zoom sessie bespreken verschillende experts welke mogelijkheden en moeilijkheden er zijn om de daken van de stad klimaatadaptief te maken. “Groene daken lijken een grote investering, maar bieden zoveel voordelen voor dakeigenaren en omwonenden dat ze het absoluut waard zijn”.

De eerste spreker is Jan Henk Tigelaar van Rooftop Revolution (RR), hij deelt zijn ervaring uit Amsterdam. Hoe kunnen groene daken ook slimme blauwe daken zijn en hoe kan het enthousiasme van RR verspreid worden in andere steden? Daarna komt Jeanet Hekhuis van de Gemeente Utrecht aan het woord. Zij vertelt over de plannen die er binnen de gemeente zijn om groene daken bij haar inwoners te stimuleren en ook wat de gemeente zelf hieraan doet. Tot slot vertelt Ieke Benschop van Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) hoe zij samen met RR en andere partijen in de gehele provincie Utrecht een revolutie ontketenen. Zij zien de daken liever groen, blauw, geel en rood dan het huidige zwart en grijs. Zij vertelt over de plannen om deze multifunctionele en klimaatadaptieve daken te ontwikkelen en wat daarvoor nodig is.

Kijk video: Klimaatadaptatie door een revolutie op de daken

 

Deze zoom sessie over klimaatadaptatie en rode, blauwe, gele en groene daken is opgenomen tijdens de Duurzame Week 2020 in Utrecht. Duurzame Week (Green Up Your Life) helpt je – samen met haar partners – om je (werk)leven te verduurzamen. Vraag jij jezelf af hoe je je leven duurzamer kunt inrichten? Door onze events, blogs en video’s krijg je praktische handvatten waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

Share this post