PERSBERICHT: Duurzaam Weekend Den Bosch gaat digitaal!

Duurzaam Weekend Den Bosch vindt dit jaar in online vorm op 9, 10 en 11 oktober plaats. De uitgebreide festival vorm die we eerst voor ogen hadden, is door de landelijke corona-maatregelen, veranderd naar een online evenement.

Duurzaamheid hoog op de agenda

Ondanks de lastige tijd nu in zitten, blijft duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Dat willen we niet uit het oog verliezen. Sterker nog, we laten nu zien dat we anders met onze omgeving om moeten gaan. Bossche partijen, zoals Duurzaam ’s-Hertogenbosch, de gezamenlijke Bossche Woningcorporaties, Heijmans en Arcadis doen al met ons mee!

 

Iedereen kan online meedoen
Enkele activiteiten die kosteloos via onze livestream te volgen zijn: een symposium over Intelligent Duurzaam Bouwen, de co-creatiesessie Jongeren Ondernemen het Nieuwe Normaal en een paneldiscussie over Duurzaam Reizen. Ook vindt er een online klimaat pub quiz plaats.

Een groot voordeel van dit online evenement is dat iedereen mee kan doen! Bezoekers doen mee vanuit huis, binnen en buiten Den Bosch. Je praat en vraagt mee via de chatfunctie. Daarnaast zijn de uitzendingen terug te kijken, via ons YouTube kanaal en de website. Zo laten we heel Nederland Bossche voorbeelden om te verduurzamen zien, zonder kans op corona besmettingen.

Inzet bestuurders
De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft de ambitie om in 2050 een schone, groene, klimaatbestendige en CO2 neutrale stad te zijn. De gemeente is daarom een van de partners die het weekend mogelijk maakt. Op verschillende onderdelen van het programma zijn wethouders aanwezig. Mike van der Geld bij het BEC ontbijtprogramma en Roy Geers bij intelligent duurzaam bouwen. Ufuk Kâyha schuift aan bij het gesprek over de koppeling tussen duurzaam bouwen en duurzame mobiliteit.

Over Duurzaam Weekend
Van vrijdag 9 t/m zondag 11 organiseert de organisatie Duurzame Week het Duurzaam Weekend in Den Bosch. Een bruisend programma dat consumenten en bedrijven bij elkaar brengt om hen te helpen verder te verduurzamen. Thuis en op de werkvloer. Hoewel we een festival op de Tramkade voor ogen hadden, is dit door de aangescherpte landelijke corona-
maatregelen veranderd in een digitaal en online-evenement. In de vorm van livestreams. Dat betekent dat iedereen met internet thuis kan meegenieten van de afwisselende events! 9 oktober staan de bedrijven centraal: er zijn kennis- en inspiratiesessies rondom het thema Intelligent duurzaam bouwen. Op 10 en 11 oktober zijn er activiteiten op voor consumenten, zoals een paneldiscussie over duurzaam reizen.

Volgend jaar hopen we er weer een bruisend festival op locatie van te maken. Voor nu kijken wij uit naar een inspirerend online Duurzaam Weekend. Zien we je daar?

GREEN UP YOUR LIFE!

Share this post