Doe mee aan de Upcycle Challenge!

De maand oktober staat helemaal in het teken van consumptie en circulaire economie. In een circulaire economie bestaat er geen afval en daar sluit de challenge van deze maand helemaal op aan!

Om afval te verminderen en bewuster te consumeren hebben wij daarom de Upcycle Challenge in het leven geroepen. Het doel van de challenge is om oude spullen een nieuw leven in te blazen om zo afval te voorkomen en consumptie te verminderen.

Wat is upcycling?

Er is sprake van upcycling wanneer oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. Dit ‘afval’ zou normaal gesproken worden weggegooid, maar krijgt hierdoor een nieuwe functie met een hogere duurzaamheid.

Wees dus creatief! Je hebt vast wel ergens oude kleding of spullen liggen die je niet meer gebruikt. Misschien kun je het wel gebruiken voor een heel ander doel. Denk bijvoorbeeld aan oude olievaten die gebruikt worden voor meubels of een barbecue.

Voor meer informatie over het meedoen aan de challenge kun je hier kijken.

 

Share this post