Green Up Your Life en omring je met planten

Yrla Vendelmans van Plants ‘n Bakes heeft een uit de hand gelopen hobby: kamerplanten! Terwijl ze eerst nooit een plant in leven kon houden, groeide in haar nieuwe lichte huis alles als vanzelf. Met een ware urban jungle als gevolg. Dat komt ook doordat Yrla aan het stekken is geslagen. Sommige nieuwe planten hield ze zelf, maar ze ruilt ook graag stekjes met andere mensen om zo weer nieuwe varianten aan haar collectie toe te voegen. 

Yrla deelt haar plantenkennis graag en laat daarom zien hoe je een Chinees lantaarnplantje, een Monstera Monkey Mask en vetplantjes kunt stekken. En natuurlijk de Maranta Leuconeura, haar eigen favoriet. Stekken is namelijk de duurzaamste manier om je planten te vermeerderen. Je laat immers gewoon de natuur haar werk doen. Yrla laat zien dat het ook nog eens heel simpel is en je er bijna niets voor nodig hebt. Behalve veel geduld, dan! 

Verder geeft ze tips over bijvoorbeeld de verzorging en de beste tijd om te stekken. Kijkers mochten ook hun eigen plantvragen stellen: Waarom krijgt mijn gatenplant bladeren zonder gaten? Wat betekent het als een plant nieuwe bladeren maakt terwijl tegelijkertijd andere bladeren verdorren? Wat te doen tegen ongedierte? Kortom, een halfuur waarin je veel leert over kamerplanten en vanzelf zin krijgt om zelf te gaan stekken.

Share this post