Pubquiz: hoeveel weet jij over duurzaamheid?

De eerste dag van Duurzaam Weekend Den Bosch wordt afgesloten met een pubquiz! Goed moment om te testen hoeveel jij al hebt geleerd over duurzaamheid. Hoe klimaatbewust ben jij eigenlijk? Schud jij duurzaamheidsfeitjes zo uit je mouw? Herken jij bekende duurzaamheidsstrijders gelijk? Dan kon jij je lol op met de duurzame pubquiz, georganiseerd door Greenoffice van Avans Hogeschool. De quizmasters stelde de online deelnemers vragen over verschillende thema’s en vertelde tussendoor handige weetjes en slimme trucs. 

Wist jij bijvoorbeeld hoe lang het duurt voordat plastic is afgebroken? 10.000 jaar! Hoeveel water denk jij dat een gemiddelde Nederlander gebruikt per jaar? 4000 liter. Hier wordt ‘verborgen water’ in meegerekend. Denk aan water dan nodig is om voedsel te produceren of kleding. Voor de productie van een portie rundvlees van 120 gram alleen al is 1800 liter water nodig. Wat het beste alternatief is voor papier? Hennep! Omdat dit plantje snel geprobeerd wordt, volledig te composteren is, minder zwaveluitstoot heeft en ook nog een CO2 opneemt uit de lucht.

De gelukkig winnaar belde live in om felicitaties in ontvangst te nemen. Een duurzaam pakket ter waarde van € 50,- wordt naar de winnaar opgestuurd!

Share this post