Nieuwsoverzicht duurzame maand november: Energietransitie en wonen

Duurzame Week wil naast het jaarlijkse festival in Utrecht het héle jaar door mensen helpen verduurzamen. Daarom zijn wij vanaf september 2020 gestart met de Duurzame Maanden in Utrecht! Elke maand een programma, voor en door de stad, gekoppeld aan één van onze duurzame programmapijlers. De maand november staat in het teken van het thema: Energietransitie en wonen.

De hele maand zit bomvol met leuke en leerzame activiteiten over hoe je als consument of ondernemer je energieverbruik terug kunt dringen en wat je kunt doen als je wilt overschakelen op duurzame energie. Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die er deze maand op het programma staan. Dus meld je meteen aan en mis het niet! Het volledige programma is online te volgen.

1. Challenge: Energiedrijvers!
Deze maand dagen wij jou uit om je eigen huis te verduurzamen. Bestel de gratis Energiebox en doe met ons mee! Op deze pagina vind je meer informatie.

Hoe het werkt:
Neem op hoe jij thuis energie bespaart en deel jouw DIY filmpje op social met de hashtag #DWenergiedrijvers. Inspiratie nodig?

  1. Tochtstrippen plakken
  2. deurdranger plaatsen
  3. Brievenbus bezem monteren
  4. folie achter radiator plakken
  5. Unboxen en plaatsen van radiator ventilatoren
  6. Plaatsen van zandloper in je douche ruimte
  7. Iets anders; nl
  8. Of bekijk het filmpje>>>

2. Debat met de stad – Energiebewust wonen
Wat kun jij ervoor doen om je huis energiezuiniger te maken, en hoe kunnen we er samen voor zorgen dat heel Utrecht hiermee aan de slag gaat? Gasten uit het bedrijfsleven, de overheid, kennisinstellingen en buurtinitiatieven gaan op 4 november met elkaar in debat. Klik hier voor meer informatie.

3. Webinar CO2-footprint opstellen
Ben je benieuwd naar de CO2-footprint van jouw bedrijf en wat je kunt doen om deze te verkleinen? Volg dan deze tweedelige webinarreeks van Stichting Stimular op 9 en 30 november. Meer informatie vind je hier.

4. Duurzame Meetup – Is warmte uitwisselbaar?
Het EnergieCollectief Utrechtse bedrijven (ECUB) moedigt ondernemingen aan om in hun regio te komen tot een collectieve aanpak voor energiebesparing. Tijdens deze meetup op 10 november zullen zij inzicht geven in de mogelijkheden voor bedrijven om energie uit restwarmte te winnen en te delen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

5. Jouw kleine VvE slimmer
Woon je in een boven- of benedenwoning in de stad en wil je het pand verduurzamen? Tijdens deze bijeenkomst op 16 november leer je hoe je dat samen met de VvE-leden van jouw pand aan kunt pakken. Voor meer informatie, zie hier.

6. Workshop – Duurzaam ondernemen doe je Klimaatgerust
Ben je een Utrechtse ondernemer en wil je het energieverbruik van je bedrijf verminderen? Klimaatgerust organiseert 17 november een workshop om je hierbij te ondersteunen. Ze kunnen je helpen om inzicht te geven in je huidige verbruik en waar de mogelijkheden liggen om energie-efficiënter te worden. Zie hier voor meer informatie.

7. Workshop Energiebesparen: Do It Yourself!
Wat kun je als consument zelf doen om het energieverbruik van je woning terug te dringen? Energie-U organiseert 24 november een workshop vol concrete doe-het-zelf tips om hiermee aan de slag te gaan. Schrijf je hier in.

Share this post