Vegan kerstmenu: 5x vegan kerstrecepten

Kerst komt er weer aan en dat betekent veel gezelligheid met een goed gezelschap én heerlijk eten tijdens de vele kerstdiners. Helaas bestaan de meeste kerstmenu’s nog steeds uit grote hoeveelheden dierlijke producten en dat mag wel iets minder: Hoe maak jij magnifieke kerstgerechten en minder je in het gebruik van dierlijke producten? Daar weet Duurzame Week wel antwoord op.

Om te laten zien dat (vaker) veganistisch eten en het creëren van een verbluffend kerstgerecht gewoon goed samengaan, geeft Duurzame week je tips voor de 5 heerlijkste vegan kerstrecepten. Lees snel verder om te zien welk vegan voorgerecht, hoofdgerecht of dessert jij deze maand op tafel kan zetten!

Vegan voorgerecht kerst: Bieten Carpaccio met dadels en hazelnoten

Carpaccio is een van de meest gegeten voorgerechten tijdens de kerstdagen, dus behoudt deze favoriet vooral in jouw kerstmenu. Ga echter voor de veganistische carpaccio-variant met bieten. Met de bietencarpaccio creëer je, door verrassende kleurenpalet van de rode en chioggia biet, direct een feestje op het bord van jouw gast. Daarnaast zorgt het toevoegen van de crunchy hazelnoot voor een stevige bite! 

Vegan voorgerecht kerst: Aubergine rolletjes met hummus en granaatappel

Heb je weinig tijd en ben je op zoek naar een recept voor een klein vegan voorgerecht dat je makkelijk mee kunt nemen? Verras jouw vrienden dan met deze veganistische aubergine rolletjes. In 30 minuten heb jij dit heerlijke veganistische voorgerecht op tafel staan (of in een handige tupperware bak om mee te nemen). Tevens is de uitstraling top en de smaak is verrukkelijk. Jouw serveerschaal is binnen 1 minuut leeg!

Veganistisch hoofdgerecht kerst: Vegan wellington met paddenstoelen

Over een ding is iedereen het eens: het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner moet een spektakelstuk zijn. Verras jouw familie met deze vegan wellington met paddenstoelen en je hebt zeker garantie op het WAUW-effect. Combineer de wellington met een heerlijke salade on the side en je bent ready to shine! Neem wel voldoende tijd, want dit vegan hoofdgerecht voor kerst vergt wat uurtjes.. 

Veganistisch hoofdgerecht kerst: Kastanjeflappen  met cranberrysaus

Maak je toch liever voor iedereen afzonderlijk een bord op, ga dan voor deze kleinere variant. Deze kastanjeflappen met granberrysaus smaken overheerlijk en zijn gemakkelijk te maken in slechts 30 minuten. Voorzie ieder bord van cranberrysaus en garnituur en jouw vegan hoofdgerecht steelt de show deze kerst.

Vegan dessert: Cinnamon Apple Galette

Kies voor een vegan kerstdessert dat goed in de smaak valt bij zowel je opa als je kleine nichtje. En welke taart doet het altijd goed op verjaardagen? Inderdaad, de appeltaart! Ga daarom voor deze kaneel appel plaat taart. Serveer hem warm uit de oven, dan komt de heerlijke kaneelsmaak het beste tot zijn recht. Maak jouw vegan kerst dessert helemaal af met een bolletje zelfgemaakte vegan vanille ijs. Smullen maar!

Laat hieronder weten welk recept jij deze vegan kerstrecept jij deze kerstdagen bij jouw familie en vrienden hebt geïntroduceerd!

Share this post