4 x de leukste restaurants tegen voedselverspilling

2021 komt eraan en dit nieuwe jaar gaan we met een hoopvolle en duurzame blik tegemoet. We kijken uit naar een frisse start om ons normale leven weer op te kunnen pakken en de corona beperkingen weer achter ons te laten. Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan een café of  restaurant, dat is voor de meesten van ons inmiddels alweer bijna 3 maanden geleden en wat snakken we naar een heerlijke diner met vrienden.

Naast het gevoel van beperking heeft 2020 onze consumptie maatschappij. Het is niet altijd nodig om geweldige kleding te hebben, verder te reizen of meer te kopen. Sta hier bij stil als je straks weer aan het ‘normale leven’ begint. Kies voortaan vaker voor tweedehands kleding, kies in de toekomst vaker voor een vakantie in eigen land of kies als de restaurant straks weer open gaan bewust voor een restaurant dat voedselverspilling tegengaat.

Om je bij dit laatste punt een handje te helpen heeft Duurzame Week de 4 leukste restaurants die voedselverspilling tegengaan voor je op een rij gezet. Lees snel verder om te zien welke restaurants bij jou in de buurt  jij een bezoekje moet brengen na deze corona periode.

Restaurant Instock: een restaurant tegen voedselverspilling in Amsterdam

Kom eten redden bij Instock! – Een derde van het voedsel wordt verspild. Dat is wereldwijd zo’n 1,3 miljard ton per jaar en juist hier wil Instock iets aan doen. Door onverkocht voedsel op te halen en om te zetten in culinaire menu’s gaan de werknemers van Instock voedselverspilling in de horeca tegen én bieden ze jou een verrukkelijke avond. Wacht niet langer en help Instock nu alvast een handje door online Instock Bier, Granola of een product box te bestellen.

Taste Before You Waste: samen tegen voedselverspilling

Serving consciousness on a platter. – De oprichters van Taste Before You waste gebruiken onverkocht voedsel als tool voor verschillende activiteiten. Naast community diners verzorgen zij ook de catering bij events en geven zij workshops rondom het topic voedselverspilling. In Nederland is TBYW te vinden in o.a. Amsterdam, Utrecht en Bussum. Bekijk de websites om te zien welke activiteiten Taste gedurende corona organiseert bij jou in de buurt.

Vuurtoreneiland: een restaurant tegen verspilling

Op zoek naar een magische restaurant beleving met een duurzame gedachte? Kies dan voor restaurant Vuurtoreneiland. In fantastische restaurant, gelegen op een prachtig eiland, werkt de chef met een vast menu en wordt ieder ingrediënt van ‘kop tot staart’ gegeten om niets te verspillen. Daarnaast zijn alle producten van lokale oorsprong en seizoensgebonden, dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. 

Spirit: tegen voedselverspilling in de horeca

At Spirit you can plate it up yourself. – Spirit biedt een geheel ander concept dan de bovenstaande restaurants. Dit restaurant gaat voedselverspilling en overmatige vleesconsumptie tegen door een vegetarisch buffet te serveren waar je enkel betaalt voor de hoeveelheid voedsel die je opschept. Tevens, zijn de ingrediënten bij Spirit 100% biologisch. Bekijk de website of bezoek een van de vestigingen in Amsterdam of Rotterdam.

Bezorg het restaurant eten bij je thuis met de To Good To go app

Geen zin om te koken en wil je toch graag die restaurant vibe bij jou thuis. Kies dan voor een maaltijd via de To Good To Go. Deze app geeft winkels, restaurants, supermarkten en bakkerijen de kans hun producten, welke anders in de prullenbak zouden belanden, toch te verkopen. Van grote ketens als Ekoplaza, Starbucks en Hema tot het kleine bakkertje bij jou om de hoek. Bekijk voor de deelnemende restaurants bij jou in de buurt op de website.

Geïnspireerd geraakt? Laat ons hieronder weten waar jij hebt gegeten of besteld!

Share this post