Programma duurzame maand januari: mobiliteit en reizen

Duurzame Week wil naast het jaarlijkse festival in Utrecht het héle jaar door mensen helpen verduurzamen. Daarom zijn wij vanaf september 2020 gestart met de Duurzame Maanden in Utrecht. Elke maand een programma, voor en door de stad, gekoppeld aan één van onze duurzame programmapijlers. De maand januari staat in het teken van het thema: Mobiliteit en reizen.

Utrecht is een gezellig drukke stad waar bewoners en bezoekers graag komen. Hoe houden we de stad bereikbaar en tegelijkertijd leefbaar? Wat kun jij als bewoner of ondernemer bijdragen? De eerste maand van 2021 zit vol met leuke en leerzame activiteiten waarmee je inspiratie kunt opdoen. Hieronder volgt een greep uit de activiteiten die er op het programma staan. Meld je meteen aan en mis het niet!

Meet-up voor professionals: duurzaam vervoer van goederen tussen bedrijven

Hoe kun je goederen op een duurzame manier de stad in en uit krijgen? In Utrecht werken PostNL en POT Verhuizingen en Logistiek samen om dat voor elkaar te krijgen. Stadshubs aan de rand van de stad zorgen voor minder logistieke bewegingen in de stad zelf. Groene voertuigen zoals elektrische bestelauto’s en bakfietsen brengen de schadelijke uitstoot omlaag. 

In de online meet-up op dinsdag 12 januari vertellen Suzanne Debrichy (Stadslogistiek PostNL) en Melchior Blok (POT Verhuizingen en Logistiek) meer over deze duurzame vorm van logistiek. Heb je een winkel of horecabedrijf in de binnenstad? Of een andere onderneming die veel goederen verzendt of ontvangt? Laat je dan informeren en inspireren tijdens deze meet-up!

Workshop voor professionals: hoe richt je een mobiliteitsbeleid in voor je bedrijf?

Het afgelopen jaar is ons zakelijk reisgedrag noodgedwongen sterk veranderd. Daarnaast is de zakelijke fiets weer terug van weggeweest dankzij de nieuwe fietsleaseregeling. Is dit de kans om de zakelijke mobiliteit te verduurzamen? Hoe richt je dat als bedrijf in? En hoe moedig je je werknemers aan om daadwerkelijk op de fiets te stappen?

Tijdens de online workshop op dinsdag 19 januari blikken we vooruit naar de toekomst van het zakelijk reizen. Wilfred Kiekebelt (Hellorider) en Janine Hogendoorn (Ring-Ring) belichten de verschillende kanten van het opzetten van een fietsbeleid binnen jouw bedrijf. 

Stadswandeling (op eigen gelegenheid): toerist in eigen stad

Een rondreis door Nieuw-Zeeland of een citytrip naar New York zit er voorlopig helaas niet in. Gelukkig is er een populaire toeristische bestemming vlakbij: ons eigen stadsie!

In 2019 brachten maar liefst 451 duizend toeristen een bezoek aan Utrecht. Nu kun jij Utrecht door hun ogen zien. Samen met Gilde Utrecht hebben we een wandelroute opgesteld die je langs de toeristische trekpleisters van onze stad leidt. Trek je wandelschoenen aan en ontdek Utrecht opnieuw!

Het volledige programma vind je op duurzameweek.nl

Share this post