Programma februari: Circulaire economie & Consumptie

Misschien heb je het ondertussen al meegekregen: naast het jaarlijkse Duurzame Week Festival organiseren we sinds september ook Duurzame Maanden. Elke maand zijn er evenementen passend bij één van onze programma pijlers. De maand februari staat in het teken van Circulaire economie & Consumptie, met een digitale meetup voor professionals, een online DO IT-sessie voor consumenten en een toffe challenge in samenwerking met Circle That!

2 februari: Duurzame Meetup Circulair inkopen

Inkoop kan een belangrijke aanjager zijn van de circulaire economie. Want alles begint bij het stellen van een betere vraag, en dat is precies wat het inkoopproces doet. Maar hoe pak je dat aan en waar begin je? Welke rol heb je als inkoper maar ook als producent of verwerkende partij? Wat zijn belangrijke succesfactoren?

Met Marieke Hoffmann (Gemeente Utrecht), Karlijn Mol (Dura Vermeer) en Eline van Terwisga (Copper8) gaan we hierover in gesprek. Ze delen praktische tips en inzichten waarmee je gelijk zelf binnen je eigen organisatie aan de slag kan.

Hier vind je meer informatie over het event en kun je je aanmelden.

16 februari: DO IT-sessie Lokaal Duurzaam consumeren

Een van de manieren om duurzamer te consumeren, is lokaal te kopen. In deze sessie maak je kennis met inspirerende Utrechtse ondernemers die duurzame producten maken. Ze vertellen over de mogelijkheden en uitdagingen die dit met zich mee brengt. Ook krijg je concrete tips om lokaal duurzaam te consumeren. Waar kun je zelf allemaal op letten? Hoe zorg je met de Utrechtse Euro voor meer impact?

Aan het woord komen Tom van Straaten van Noest, Senur Tekin van Ana Dyla Juwelen, Jaap Vink van de Utrechtse Euro en Tim Bulters van Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Hier vind je meer informatie over het event en kun je je aanmelden.

Circular Citizen Challenge

Naast de twee online events dagen wij, samen met Circle That, je uit om gedurende de hele maand aan de slag te gaan met circulariteit. Geen idee wat dat inhoudt? Snappen we. Het doel van de challenge is precies om daar verandering in te brengen. Zodat het onderwerp ‘circulaire economie’ voor iedereen concreter wordt en meer gaat leven.

Tijdens de challenge zet je elke week een stap om meer ‘circulair’ bezig te zijn. Dat begint met begrijpen wat circulaire economie eigenlijk inhoudt, en eindigt met concrete manieren waarop je zelf een verschil kan maken. Kortom: een challenge vol handige info, tips en ideeën. Binnenkort delen we er hier op de website en onze social media meer over, dus stay tuned!

Share this post