NK Tegelwippen 2021

Het wordt steeds warmer en de regenbuien extremer, dat raakt ons allemaal. In een versteende stad blijft het lang warm en kan het regenwater maar lastig de grond in zakken. Groen verkoelt en vergroot de sponswerking. We hebben dus meer groen nodig in de stad en minder steen. Het is tijd om tegels uit je tuin te gaan wippen. Wip je stad groener tijdens het NK Tegelwippen!

NK Tegelwippen 2021

Van 30 maart tot en met 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats waarin gemeenten door heel Nederland worden uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels te gaan wippen onder de slogan ‘Heel Holland wipt!’. Uiteraard doet de gemeente Utrecht hier ook aan mee. In samenwerking met de gemeente Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Duurzame Week gaan we Utrechters zo veel mogelijk tegels laten wippen. Het doel is om minstens 10.000 tegels op te halen uit de tuinen van de inwoners van Utrecht. Help je mee?

Samen bereiken we heel Utrecht

We willen zoveel mogelijk Utrechters bereiken om hun tuin en dus de stad te verduurzamen. De komende tijd creëren we content die gedeeld kan worden op social media of geplaatst kan worden in een nieuwsbrief. Des te meer partijen deze berichten delen, hoe meer Utrechters op de hoogte zijn van de challenge. Zo zorgen we samen voor meer impact!

Kondig het NK Tegelwippen aan of zet een actie op

We zoeken groene en blauwe partners in de regio. Organisaties, stichtingen en bedrijven die het ook belangrijk vinden om Utrecht te ontstenen en te vergroenen. En die ons willen helpen om bewoners te bereiken. Doe mee door aankondigingen via jullie social media kanalen, nieuwsbrieven of andere communicatiemiddelen te delen. Of misschien wil je een concrete actie opzetten om tegels te verwijderen. Hoe meer hulp, hoe beter. Dan lukt het makkelijk om die 10.000 tegels te vervangen voor groen.

Doe je mee? Laat het ons weten!

Geef uiterlijk 1 maart door aan [email protected] of jouw organisatie meedoet. En als je ons gelijk kunt laten weten welke communicatiemiddelen en -kanalen jouw organisatie heeft, dan kunnen wij aan de slag om geschikte content voor al die kanalen te maken. Half maart ontvang je de eerste communicatietoolkit en vertellen we meer over wat je kunt verwachten. En heb je voor die tijd vragen, schroom niet om contact op te nemen.

Share this post