De week van de groene tuin

Met de start van het NK Tegelwippen gaat ook ‘De Week van de Groene Tuin’ van start. Dit is een initiatief van Stichting Steenbreek, NL Greenlabel, Tuinbranche Nederland, Milieu Centraal, de Tuinen van Appeltern en Branchevereniging VHG om jou op weg te helpen naar een groene tuin. De Week van de Groene Tuin start op 30 maart en duurt tot en met 5 april.

Het doel

Zo veel mogelijk mensen met tuinen én zonder tuinen inspireren om te vergroenen en te verduurzamen. Heb je geen tuin? Dan kun je met je straat ook meedoen.

Iedere dag een tuintip

De campagne duurt 7 dagen en voor iedere dag is er een tuintip. De eerste tuintip gaat over, je raadt het vast, ontstenen. Ofwel: tegels wippen! Bekijk de tips hier. Het Milieu Centraal maakte ook een visual met 10 tips voor een duurzame en makkelijke tuin. In de legenda zie je of de tips helpen tegen droogte, hitte, wateroverlast en/of goed zijn voor insecten en dieren.

Share this post