Tegels laten ophalen of upcyclen?

Tegelophaalservice Gemeente Utrecht

Wat goed! Je hebt je tuin vergroend. Laat je tegels ophalen door de Gemeente Utrecht. Check of je aan de voorwaarden voldoet. Heb je bijvoorbeeld minder dan 1m2 aan tegels gewipt? Moedig dan je buren aan om dit ook te doen en meld dan samen je tegels aan. Tegels aanmelden om op te laten halen kan hier. De opgehaalde tegels worden tot puin vermalen en worden herbruikt voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld als grondstof voor fundering.

Upcycle je tegels

Liever zelf je tegels recyclen. Of beter gezegd upcyclen? Maak je tegels kleiner en leg ze als stapstenen terug. Zo heb je een heel stuk minder tegels in je tuin en nog steeds stukken waar je makkelijk op kunt lopen. Of maak een borderrand voor je geveltuin. Op die manier blijft de aarde op zijn plek. Bekijk hier nog meer tips van Iris op haar blog.

Ben jij een tegelwipper geworden?

Ga jij je tegels wippen? Of wil je dit gaan doen? Neem contact met ons op zodat wij jouw verhaal kunnen delen en daar anderen mee kunnen inspireren. Stuur een bericht naar [email protected] of benader ons via social media.

Share this post