Programma duurzame maand april: energietransitie en wonen

De duurzame maand april heeft als thema ‘Energietransitie en wonen’. We gaan aan de slag met het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed en betegelde tuinen. Er is een meet-up voor professionals en we doen mee aan het NK Tegelwippen.

Meet-up voor professionals: duurzaam gemeentelijk vastgoed

Hoe verduurzaam je gemeentelijk vastgoed zoals het Broesepand aan de Oudegracht? Die vraag staat centraal bij de meet-up voor professionals. Tijdens de meet-up presenteert de gemeente Utrecht het door haar ontwikkelde afwegingskader. Je krijgt te horen hoe de gemeente met dit beleidsinstrument afgewogen keuzes kan maken bij het verduurzamen van gemeentelijke vastgoed.

De meet-up vindt plaats op 20 april. Meld je aan via de pagina van het evenement.

Challenge: NK Tegelwippen

Een groene tuin geeft verkoeling en regenwater kan er makkelijk in de grond zakken. Heel prettig nu het klimaat warmer en natter wordt. Dus wip die tegels uit je tuin! Op 30 maart is het NK Tegelwippen van start gegaan. Welke gemeente weet de meeste tegels weg te spelen? Utrecht, toch zeker? Lees hier hoe je kunt helpen om dat voor elkaar te krijgen.

Share this post