Duurzame Weekend Utrecht Highlights 2021

 

Het Duurzame Weekend Utrecht zit er weer op. Van vrijdag 9 t/m zondag 11 juli konden bezoekers meedoen aan diverse leuke workshops, lezingen en deelsessies over duurzame thema’s.

Dit was de zesde editie van hét festival over duurzaamheid. Na een succesvolle digitale editie in 2020 waren wij verheugd elkaar weer live te kunnen inspireren op ons festivalhart op De Neude in Utrecht.

Congrestival voor duurzame professionals 
Het festival begon op vrijdag 9 juli met een congres voor professionals. Op het programma stonden sprekers als Klaske Kruk van Circularities, Marloes van den Berg van de Koninklijke Jaarbeurs en Marianne Vollebergh van The Bin. Ze namen je mee in de wereld van intrinsieke motivatie, duurzame evenementenlocaties en gerecyclede fietsbanden. 

Ontdek meer over Duurzaam Weekend Congrestival op 9 juli

Duurzame activiteiten voor het hele gezin
In de binnenstad van Utrecht lag het festivalhart met entertainment, muziek, workshops, duurzaam eten en activiteiten voor het hele gezin. Maar ook op centrale punten in verschillende wijken was er een programma over duurzaam wonen en consumeren en een duurzame omgeving. 

Op het programma stonden veel verschillende activiteiten, zoals een virtuele klimaatexperience, een duurzame escaperoom en je kon duurzaam daten. Er is was een een leuke pubquiz en we gaven diverse creatieve workshops, zoals ‘van Domtoren tot steengoed’ of zelf chocola maken. Verder kon je genieten van muziekoptredens, een filmavond en talkshows over duurzaam leiderschap, consumptie en circulaire economie. Biertjes konden geproefd worden bij Brouwerij de Leckere of er kon gewandeld woorden door de Utrechtste stad met onze duurzame horeca- en winkelroute.

Bekijk de pagina met highlights en de aftermovie voor een indruk van het weekend. 

Verduurzamen doe je samen
Duurzaam Weekend is een festival om vrolijk te verduurzamen. Directeur Margit Végh: “Met Duurzame Week willen we laten zien dat iedereen iets kan doen om de wereld mooier, leuker en groener te maken. Het gaat om de eerste stap en met elkaar zorgen we voor impact. Ik ben ontzettend trots op het programma waar bezoekers dit jaar aan kunnen deelnemen. Een festival blijkt de beste vorm om dit jaar onze missie ‘Heel Nederland Vrolijk Verduurzamen’ te vervullen.”

Over Duurzame Week
Duurzame Week is een organisatie die mensen helpt hun (werk)leven vrolijk te verduurzamen. Naast Duurzaam Weekend Utrecht, biedt Duurzame Week talloze evenementen rondom de duurzame thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren. Dit jaar is Duurzaam Weekend op de Neude en andere locaties in Utrecht. Ook zijn diverse programmaonderdelen van Duurzame Week via livestream te volgen. 

Laat je inspireren bij Duurzaam Weekend Utrecht. “Green up your life

Share this post