Tegelwippen thema juli: de hittebestendige tuin

De zomer is begonnen en dat betekent dat de temperaturen weer aardig oplopen. Is jouw tuin net een woestijn in dit seizoen? Wellicht is die terugkerende hitte de motivatie die je nodig had om tegels te wippen. Deze maand voorzien we je van tips om je tuin hittebestendig te maken. Het thema van juli is dan ook: de hittebestendige tuin.

Wip je tuin koeler

Het NK Tegelwippen is nog in volle gang. Wip je tegels om verkoeling te creëren en vergeet ook zeker niet om je tegels aan te melden. Het wippen van tegels heeft het grootste effect op het verkoelen van je tuin, maar daarnaast hebben we nog meer tips voor je. Deze kun je hier lezen. Begin vooral met het wippen van je tegels en kijk wat je daarnaast nog meer kunt doen en wat ook past bij de soort tuin die je hebt.

Zijn je planten nog wel geschikt?

Het klimaat verandert en de planten die je destijds hebt geplant, doen het nu wellicht minder goed dan verwacht. Extra sproeien is niet gewenst in langdurige droge periodes dus kun je beter voor hittebestendige planten gaan kiezen. In deze blog zetten we een aantal hittebestendige planten voor je op een rijtje.

NK Tegelwippen

Ga jij je tegels wippen? Of wil je dit gaan doen? Neem contact met ons op zodat wij jouw verhaal kunnen delen en daar anderen mee kunnen inspireren. Stuur een bericht naar [email protected] of benader ons via social media.

Share this post