BLOGS & VIDEO'S

Blog thema’s:
Blog taal:
bloemrijke tuin

Tegelwippen Thema juni: de bloemrijke tuin

Als je eenmaal een lading tegels hebt gewipt, staat niets je meer in de weg om al die vrijgemaakte ruimte naar eigen inzicht te vullen. In juni storten we ons dus vol overgave op de invulling van onze tuin: hoe bloemrijker hoe beter. We geven je deze maand volop praktische tips en tricks voor optimaal tuingeluk. Ready? Let’s do this!

Lees verder »

De hoogtepunten van april: energietransitie en wonen

De duurzame maand april zit er weer op. Tijdens deze themamaand organiseerden we een meet-up waarin de gemeente Utrecht met professionals sprak over integraal verduurzamen bij vastgoedprojecten. Ook gingen we van start met het NK Tegelwippen. In deze blog blikken we terug én kijken we vooruit naar het Duurzame Weekend Utrecht 2021.

Lees verder »
geveltuin

Tegelwippen thema mei: Geveltuin

Groener, gezonder en gezelliger: een geveltuintje is een upgrade van je huis en je straat. Het fleurt niet alleen jouw directe omgeving op, ook kleine dieren en insecten zullen zich er meer thuis voelen. Het onttegelen van je tuin of stoep zorgt er ook voor dat water het riool niet overbelast. Bovendien is bewezen wat wij intuïtief al wisten: een groene leefomgeving is goed voor onze mentale gezondheid.

Lees verder »

5 keer planten voor in je geveltuin

Op zoek naar planten voor in je geveltuin? In samenwerking met stadsoase Steck schreven we een blog met 5 plantentips voor in je geveltuin. Zo kun je snel aan de slag met tegels wippen en je geveltuin meteen vullen met de juiste planten. Ook geven we je tips hoe je deze planten moet verzorgen.

Lees verder »

Bekijk de video’s

Hoe gaan Utrechters om met duurzamer leven? Zij vertellen het in deze video’s.