BLOGS & VIDEO'S

Blog thema’s:
Blog taal:

De hoogtepunten van april: energietransitie en wonen

De duurzame maand april zit er weer op. Tijdens deze themamaand organiseerden we een meet-up waarin de gemeente Utrecht met professionals sprak over integraal verduurzamen bij vastgoedprojecten. Ook gingen we van start met het NK Tegelwippen. In deze blog blikken we terug én kijken we vooruit naar het Duurzame Weekend Utrecht 2021.

Lees verder »
geveltuin

Tegelwippen thema mei: Geveltuin

Groener, gezonder en gezelliger: een geveltuintje is een upgrade van je huis en je straat. Het fleurt niet alleen jouw directe omgeving op, ook kleine dieren en insecten zullen zich er meer thuis voelen. Het onttegelen van je tuin of stoep zorgt er ook voor dat water het riool niet overbelast. Bovendien is bewezen wat wij intuïtief al wisten: een groene leefomgeving is goed voor onze mentale gezondheid.

Lees verder »

5 keer planten voor in je geveltuin

Op zoek naar planten voor in je geveltuin? In samenwerking met stadsoase Steck schreven we een blog met 5 plantentips voor in je geveltuin. Zo kun je snel aan de slag met tegels wippen en je geveltuin meteen vullen met de juiste planten. Ook geven we je tips hoe je deze planten moet verzorgen.

Lees verder »

In vijf stappen naar jouw geveltuintje

Tijdens het NK Tegelwippen vervangen we tegels in tuinen en straten door groen. Een geveltuintje is een leuke manier om je straat te vergroenen en zo bij te dragen aan een beter stadsklimaat. Want zo’n stukje groen voor je huis heeft nogal wat voordelen. Zo helpen planten op straat de stad koel te houden en de waterafvoer te verbeteren, ze produceren zuurstof én vangen fijnstof uit de lucht. Bovendien maken insecten dankbaar gebruik van zo’n kleine groene oase.

Lees verder »

Tegelwippen thema april: de watervriendelijke tuin

Tijdens het NK Tegelwippen Utrecht inspireren we je maandelijks met een thema rondom het vergroenen van je tuin. In april is dat de ‘Maand van de Watervriendelijke Tuin’. In een watervriendelijke tuin creëer je plekken waar water de grond in kan zakken of wordt opgevangen in bijvoorbeeld een regenton. Geen zorgen. Je hoeft hier geen supergroene vingers voor te hebben.

Lees verder »

Bekijk de video’s

Hoe gaan Utrechters om met duurzamer leven? Zij vertellen het in deze video’s.