CIRCULAR CITIZEN CHALLENGE

De maand februari staat in het teken van Circulaire economie en consumptie. Samen met Circle That dagen we je uit om deze maand actief met dit thema aan de slag te gaan. Bij woorden als ‘circulariteit’ en ‘circulaire economie’ denken mensen nogal eens: ‘eh oké, wat moet ik daar dan mee?’ Snappen we! Deze Circular Citizen Challenge laat zien hoe ook JIJ een rol kan spelen in circulariteit. Zodat jij aan het eind betere keuzes kunt maken en zelf ook het gevoel hebt dat je bijdraagt aan positieve verandering.

Word een circulaire Utrechter

Laten we even beginnen bij het begin. Wat wordt er nou bedoeld met ‘circulaire economie’? In het kort: een economisch systeem waarin grondstoffen steeds worden hergebruikt, zodat er geen afval meer bestaat. De stad Utrecht streeft naar zo’n circulair model, maar daarvoor moeten ook de inwoners een steentje bijdragen. Tijdens deze challenge word je meegenomen in hoe je dat doet. Elke week gaan we in op een ander aspect; zie het als kleine stapjes richting het worden van een Circulaire Utrechter.

Doe mee!

Hieronder vind je een overzicht van wat je kan verwachten. Op de website van Circle That vind je meer (Engelstalige) informatie. Als je mee wil doen, volg ons dan op een van onze sociale mediakanalen. Daar brengen we de Circular Citizen Challenge tot leven! Klik hier om Duurzame Week op Instagram te volgen, en klik hier voor het account van Circle That. 

Week 1: Duik in de wereld van circulariteit
Lees je in, kijk een docu, we helpen je te ontdekken what it’s all about. Als het goed is kijk je hierna heel anders naar de wereld om je heen.

Week 2: Heroverweeg je eigen consumptiegewoonten
Heb je alles wat je koopt echt nodig? En hoe zit het met de verpakkingen?

Week 3: Inspireer anderen
Spread the word! Als het goed is ben je nu zelf wat bewuster geworden van jouw eigen rol in de circulaire economie. Hoe meer mensen, hoe beter!

Week 4: Op naar verandering van het systeem

Als jij wil bijdragen aan een circulaire economie, maar geen idee hebt waar je moet beginnen dan is dit je kans! Ga jij met ons de uitdaging aan?