Stemmen op genomineerden
Circulair Compliment

Tijdens Duurzame Maand Circulaire Economie en Consumptie vindt als afsluitend event de uitreiking van het Circulair Compliment plaats. Het Circulair Compliment is een aanmoedigingsprijs van de gemeente Utrecht en bedoeld om Utrechtse initiatiefnemers en organisaties die circulair ondernemen een podium te geven.

Breng je stem uit

Jij kunt mede bepalen wie er een Circulair Compliment verdient. De selectiecommissie heeft van alle aanmeldingen al een voorselectie gemaakt. Nu is het aan het publiek om te bepalen wie er favoriet is. Hieronder zie je de videoportretten die VanSelfie gemaakt heeft van de vier genomineerden. Stem op jouw favoriet door middel van dit formulier.  Dagelijks wordt de actuele stand op deze pagina bijgewerkt. Op 30 oktober wordt dan duidelijk wie van de vier genomineerden de publieksprijs krijgt en natuurlijk wie door de vakjury als winnaar van het Circulair Compliment 2020 is gekozen.

Circle That

0
Stemmen

GroenGoed

0
Stemmen

Fungi Factory

0
Stemmen

Retourkoop.nl

0
Stemmen

Voor wie?

Het Circulair Compliment bestaat uit een prijs en evenement. De prijs is voor circulaire initiatieven en bedrijven in de gemeente Utrecht. Het evenement is voor iedereen met interesse in (Utrechtse) duurzame ontwikkeling. Hier vind je meer info over het evenement en kun je je aanmelden.

Waar kun je op letten bij het uitbrengen van je stem?

  • Hoe draagt het initiatief bij aan (de ontwikkeling van) circulaire economie in Utrecht?
  • Is het initiatief inspirerend en stimulerend?
  • Hoe innovatief is het initiatief?
  • Hoe draagt het initiatief bij aan het Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen in Utrecht?

Wat verstaan we onder een circulaire economie?

In een circulaire economie zien we restmaterialen als een belangrijke bron van grondstoffen. En niet als afval dat weggegooid wordt. Veel afgedankte spullen zijn prima opnieuw te gebruiken. Producten worden zo ontworpen en gemaakt dat ze makkelijk opnieuw gebruikt worden. Belangrijk is ook dat ze gemaakt zijn van niet-giftige, zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen. En dat ze geproduceerd zijn met respect voor mens en milieu. Dat vraagt dat bedrijven meer en beter samenwerken, om de grondstoffen in de keten te behouden en delen. Ook gaan mensen en bedrijven spullen meer delen, om ze langer en efficiënter te gebruiken.