Duurzame Week 2017 is voorbij. Bekijk alvast enkele terugblikken op Facebook!

De sprekers van de talkshow ‘Waarom we eten wat we eten’

De Talkshow-host

Ramon Beuk kennen de meeste vooral van zijn tv programma’s en culinaire columns in diverse bladen. Echter is hij vooral ondernemer, schrijver van kookboeken, spreker en presentator op congressen en seminars. Ramon presenteert de talkshow en zal de sprekers aan de tand voelen over de vraag ‘Waarom we eten wat we eten’.

Lees hieronder meer over de sprekers en hoe zij vanuit hun specialisme antwoord zullen geven op interessante vraagstukken.

Of koop hier je tickets

 

Hoe beïnvloedt marketing mijn voedselkeuzes?

Olivier Prakken is sinds 2014 directeur van StreekSelecties BV, bekend van onder andere het merk GIJS. Met StreekSelecties wil Olivier beter eten beschikbaar maken voor meer consumenten en het verhaal daarover vertellen. Producten van StreekSelecties zijn onder meer te koop bij PLUS, Spar, Dekamarkt, Broodzaak en BP. Tijdens de talkshow gaat Olivier in op de vraag welke marketingtechnieken Streekselecties gebruikt om de eetkeuzes van consumenten te beïnvloeden.

Hoe beïnvloedt de media mijn voedselkeuzes?

Eke Mariën schrijft kookboeken en ontwikkelt recepten voor diverse tijdschriften zoals Allerhande en Delicious en voor supermarkten waaronder PLUS en AH. Tijdens de talkshow gaat Eke in op de vraag hoe de media consumenten beïnvloeden in hun eetkeuzes.

Wat aten we door de geschiedenis heen en hoe werden consumenten in het verleden beïnvloedt?

Lizet Kruyff is een van weinige schrijvers op het gebied van culinaire geschiedenis in Nederland. Ze heeft verschillende boeken over dit onderwerp gepubliceerd. Naast onderzoek en schrijven geeft Lizet lezingen en workshops over de geschiedenis van eetcultuur. Tijdens de talkshow gaat Lizet in op de vraag hoe ons voedselsysteem door de tijd heen verandert is en waardoor consumenten in het verleden beïnvloedt werden in hun keuzes.

Hoe kan het voedselsysteem duurzamer?

Biologisch, lokaal, en eten wat in het seizoen is. Het zijn de eenvoudige principes van een duurzame voedselketen. Toch blijkt het lastig te realiseren. Willem&Drees wil de voedselketen grondig hervormen. En dit kan alleen als er weer een een-op-een relatie tussen boer en consument komt. Directeur Drees Peter van den Bosch gaat tijdens de talkshow in op de vraag hoe het voedselsysteem duurzamer kan zijn.

Wat gaan we in de toekomst eten?

Daisy Stauder is eigenaresse van Bugbon. Een catering en workshop bedrijf, gespecialiseerd in… insecten! Ze heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid naar de relaties tussen mens en voedsel, hoe eten mensen en welke rituelen en gewoonten horen hierbij. Tijdens de talkshow gaat Daisy in om de vraag wat we in de toekomst mogelijk gaan eten en hoe dit op een duurzame manier geproduceerd wordt.

 

 

Een greep uit het programma 2017

Er is altijd wel iets te doen! Bekijk hier het hele programma

STUFF
14 Oktober - 14:00
Cleanup Lombok!
Lees meer
WORK
14 Oktober - 09:00
Duurzame Week Business Challenge
Lees meer
FREETIME
7 Oktober - 21:00
Muziek in de kas
Lees meer
STUFF
11 Oktober - 20:00
DW Talk: Babette Porcelijn
Lees meer
HOME
10 Oktober - 12:00
Mitros Rondleiding: Flat met Toekomst
Lees meer
WORK
13 Oktober - 17:00
Duurzame Week Business Challenge: Opening
Lees meer
FOOD
14 Oktober - 14:00
V-markt Kaasproeverij
Lees meer
HOME
8 Oktober - 12:00
Duurzame Ontdekbus bij Koppelsteede
Lees meer