Duurzaam Weekend Utrecht 2021

Van 9 t/m 11 juli organiseerde Duurzame Week opnieuw het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland! Vanuit ons festivalhart op de Neude in Utrecht boden we drie dagen lang activiteiten en inspiratie om vrolijk te verduurzamen. Van een workshop geveltuinieren tot een duurzame pubquiz: het gebeurt allemaal tijdens het Duurzaam Weekend Utrecht 2021. Green up your life!

Duurzaam Weekend Utrecht

Tijdens het Duurzame Weekend Utrecht is er van alles te doen rond verduurzaming. Vrijdag is er overdag een congrestival voor duurzame professionals. ‘s Avonds trappen we het stadsfestival af met de duurzame pubquiz. Op zaterdag en zondag kan iedereen die vrolijk wil verduurzamen meedoen aan activiteiten in de binnenstad en in de wijken. En het hele weekend is er een winkel- en horecaroute langs lokale ondernemers.

Vrijdag 9 juli: Congrestival voor professionals

Ben je in je werk bezig met duurzaamheid? Vrijdag is dé dag voor de duurzame professional. We organiseren een congrestival over het thema circulaire economie. Er zijn activiteiten over circulair bouwen, leiderschap, verpakkingen en ketensamenwerking.

Ook als je geen professional bent, kun je bij ons op vrijdag al in de festivalstemming komen. Na het dagprogramma voor professionals is ‘s avonds iedereen welkom voor amusement en verdieping. De duurzame pubquiz is altijd weer een succes!

Zaterdag 10 juli: Stadsfestival binnenstad Utrecht

Voor iedereen die vrolijk wil verduurzamen is er op zaterdag een bruisend stadsfestival in de binnenstad van Utrecht met de Neude als festivalhart. Op centrale en gemakkelijke toegankelijke locaties kun je lezingen, workshops en tal van andere activiteiten bezoeken. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Een educatief en inspirerend uitje voor het hele gezin! 

Zondag 11 juli: Sustainable Sunday wijkfestival

Op zondag trekken we de wijken in om iedereen te bereiken die nog niet zoveel met duurzaamheid doet. We organiseren vijf wijkfestivals op de stadsboerderijen in Overvecht, Kanaleneiland, Leidsche Rijn en Tuinwijk. Allemaal met een eigen sfeer.

Hele weekend: Winkel- en horecaroute

Het hele weekend laten lokale ondernemers hun duurzame aanbod zien in de winkel- en horecaroute

Praktische informatie

Meer informatie over de bereikbaarheid van het festivalhart vind je hier.