AGENDA

Dinsdag 9 maart | 19:00 – 20:00

Aan de slag met groene daken!

Begint de lente bij jou al te kriebelen? Dit is hét moment om je te verdiepen in groene daken! In de stad is vaak weinig ruimte voor groen. Dat vraagt om creatieve oplossingen, zoals een groen dak. Dat staat niet alleen mooi, maar biedt ook heel veel duurzame voordelen. Op 9 maart praten we je in een uurtje bij over dit onderwerp. 

Shannon Hoeflaken van Sempergreen vertelt je alles over de duurzame voordelen van groene daken. Denk aan waterberging, warmteregulering, geluidsisolatie, luchtzuivering en bevordering van biodiversiteit. Ze geeft uitleg over sedumdaken, maar wist je dat je ook kruiden kan plaatsen? Of vegetatie die speciaal geselecteerd is voor bijen en vlinders?

Thijs van Veen werkt bij de Gemeente Utrecht en licht toe hoe je in aanmerking komt voor subsidie voor jouw groene dak. Zo wordt het nog aantrekkelijker om aan de slag te gaan! Tot slot sluit ook Ieke Benschop aan. Ieke werkt bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht én heeft een groen dak, een ervaringsexpert dus! Vanzelfsprekend is er ruimte voor vragen.

Dit event is onderdeel van de Duurzame Maand over Klimaatadaptatie & Omgeving (maart 2021)

Aanmelden:

Prijs: Gratis
Wanneer: Dinsdag 9 maart
Tijd: 19:00 – 20:00
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week, Sempergreen, Gemeente Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical