AGENDA

Zondag 11 juli | 14:00 – 15:30

Botanical Chalking

Ga met plantendeskundige Wim Vuik op pad door Utrecht. Breng gewapend met stoepkrijt een grote diversiteit aan stadsplantjes in kaart. Van ruig klokje tot bleekgele droogbloem. Na deze wandeling herken jij alle karakteristieke plantjes voor Utrecht.

Jouw rondje door Utrecht zal nooit meer hetzelfde zijn na deze botanical chalking met Wim Vuik. Wim geeft je een bijzonder inkijkje in de grote diversiteit aan stadsplantjes die Utrecht rijk is. Van de donzige klaproos tot muurfijnstraal. Deze plantjes zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook belangrijk voor de biodiversiteit in de stad. 

Tijdens een botanical chalking ga je gewapend met krijt op zoek naar (onderdrukte) stadsplantjes. Je spoort ze op in de spleten van paden en muren. Dan schrijf je de botanische namen op de stoep bij het plantje. Zo maak je andere voorbijgangers bewust van de aanwezigheid van wilde planten. En leren ze de planten kennen en respecteren.

Na de wandeling met Wim kijk je met een andere blik naar het moois dat in de stad groeit. De wandeling start bij de Stadsboerderij Griftsteede bij het Griftpark en duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden:

Aanmelden kan ter plekke.

Prijs: Gratis
Wanneer: Zondag 11 juli
Tijd: 14:00 – 15:30
Locatie: Stadsboerderij Griftsteede, Van Swindenstraat 129 Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical