PROGRAMMA

19/06/2019 | 15:00 - 17:00

Business & Landscapes

Business & Landscapes: how to become a change agent for positive impacts as a business professional

De biodiversiteit staat wereldwijd sterk onder druk als gevolg van menselijk handelen, zoals ontbossing en (te) intensieve landbouw. Nederlandse bedrijven zijn via hun handelsketens sterk verbonden met deze ontwikkelingen. Er is steeds meer besef dat deze ontwikkeling gekeerd moet worden, maar waar moet je beginnen? 

Supply chains zijn vaak lang en complex. Verduurzaming van de keten gaat langzaam en kan kostbaar zijn. Toch zijn er wel degelijk mogelijkheden Tijdens deze interactieve workshop worden professionals uitgenodigd die binnen hun eigen organisatie het verschil willen maken op het vlak van duurzame sourcing uit duurzame landschappen.

De focus ligt daarbij op bedrijven die in hun productieproces grondstoffen benutten die terug te leiden zijn naar een landschap van origine, zoals agrifood of fashion. Tijdens de workshop is er ruimte om meer te leren over duurzame landschappen, duurzame handelsketens en hoe je als bedrijf een positieve impact kunt realiseren op onder meer biodiversiteit, klimaat en water.

Over Solidaridad
Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie. De organisatie heeft vijftig jaar ervaring in de verduurzaming van productieketens. Ze brengen alle actoren uit de productieketen samen, van boer tot bedrijf, van arbeider tot consument.

Over De Natuurverdubbelaars
De Natuurverdubbelaars is een projectorganisatie dat zich richt op de verbinding van ecologie en economie. Met boeren, bedrijven, overheden, scholen en NGO’s werken ze pragmatisch en gedreven aan een betere planeet voor mens en natuur. Een aarde met schoon water, schone lucht, een stabiel klimaat, een gezonde bodem en, bovenal, veel biodiversiteit.

Aanmelden: zie link hieronder
Prijs: gratis
Wanneer: 19 juni 2019
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Uco (Torenkamer), 2e Daalsedijk 6a Utrecht
Georganiseerd door: Solidaridad en De Natuurverdubbelaars