AGENDA

vrijdag 9 juli | 13:30 – 15:00

Cirkelstad: meedoen is nog nooit zo makkelijk geweest

Het Rijk heeft een forse ambitie: Nederland Circulair in 2050. Dat betekent voor de bouwsector: het (symbolische) gas op de plank. Cirkelstad is hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector. Dus wil je alles weten over samenwerken en het hergebruik van materialen bij bouwen en verbouwen, dan is dit de workshop waar je moet zijn.

Workshop

Bouwbedrijven en overheden zijn het erover eens dat het anders moet. Het blijkt echter lastig voor ontwikkelaars, opdrachtgevers, opdrachtnemers en gemeenten om circulariteit een significante rol te geven in het ontwikkelproces. Om écht circulaire (woning)bouw te realiseren, moet je vanuit een integrale blik kijken. Circulariteit gaat namelijk verder dan alleen het gebruik van circulaire bouwmaterialen. Tijdens de workshop geeft Wytze Kuijper een overzicht van de ontwikkelingen in de regio Utrecht. Hij legt natuurlijk ook uit hoe je er als bedrijf of onderneming aan kunt meedoen.

Copper8, Alba Concepts, Metabolic, TU Delft en Accez hebben een audit ontwikkeld. Daarin worden twee vragen gesteld: wat verstaan we onder circulair bouwen, en wat is de impact daarvan op het project en je organisatie? Met de audit-tool vul je per thema (management, materiaal, energie, water, sociaal, etc.) je score in. Eigenlijk is het belangrijkste effect van deze audit het gesprek dat ontstaat. Want waar heb je al wel en nog niet over nagedacht?

De titel van deze workshop zegt het al: iedereen die wil versnellen kan meedoen. Cirkelstad biedt nog veel meer programma’s, van Citydeal Circular tot De Nationale Product Catalogus. Zo bouwen we in onze regio en met jouw bedrijf en/of sector samen aan referenties. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de workshop. Samen maken we meer impact!

Aanmelden:

Koop je ticket via de button ‘meld je aan’ en kies gelijk jouw favoriete deelsessies. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Prijs: Een ticket voor vrijdag 9 juli geeft je toegang tot alle programmaonderdelen van het Congrestival. Er zijn geen losse tickets per programmaonderdeel verkrijgbaar.
Wanneer: vrijdag 9 juli
Tijd: 13:30 – 15:00
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Cirkelstad

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical