AGENDA

Zaterdag 10 juli | 12:30 – 13:30

De Keuzes van Joline Jolink

De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Hoe verklein je als kledingmerk je impact op het milieu? En hoe vergroot je je maatschappelijke impact? Duurzame mode-ondernemer Joline Jolink stelt zichzelf steeds deze vragen.

Modeontwerpster Joline Jolink heeft in Nederland een unieke positie. Ze beheerst de hele keten. Van ontwerp tot direct contact met de consument. Hoe maakt zij haar keuzes als duurzame ondernemer in de mode? Wat komt er kijken bij het maken van een bio-degradable sneaker of een sustainable spijkerbroek? Waar ligt de toekomst van duurzame mode? En wat kun jij als consument doen om je kast te verduurzamen?

Joline gaat in gesprek met interviewer Hannet Engel over haar duurzame en circulaire missie in de mode-industrie. Het interview duurt ongeveer 30 minuten. Daarna is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Laat je tijdens deze middag inspireren door Jolines verhalen. Ze vertelt hoe zij duurzaamheid optimaliseert in haar ontwerpproces, materiaalkeuze- en ontwikkeling, bedrijfsvoering en service. 

 

 

Over Joline Jolink
Joline Jolink Kleding Utrecht
Joline Jolink maakt kleding waarbij kwaliteit en esthetiek voorop staan. Kleding waar je verliefd op wordt én waar je over vijf jaar nog van houdt. De hele bedrijfsvoering is ingericht op duurzaamheid. Geen uitverkoop, geen voorraad, werken met restpartijen stof, minimum waste, gebruik van duurzame materialen, vegan leer en bezorging door fietskoeriers. Een bedrijfsmodel dat tijdens de coronapandemie zijn waarde bewees.

Over Hannet Engel
Hannet Engel

Hannet Engel is presentator, moderator, campaigner voor de natuur, trainer, energiecoach en danseres. Ze zet zich in voor leven in balans met jezelf en met de natuur en gebruikt haar blije levensenergie, vrouwelijkheid, gevoeligheid, kunst en podiumtalent om dat te bereiken. Met haar sprankelende energie en natuurlijke nieuwsgierigheid interviewt zij kunstenaars, artiesten en andere inspirerende mensen. Als presentator werkt Hannet voor opdrachtgevers uit de cultuur- en duurzame sector, zoals Stichting ANNE Utrecht, Flamenco Biënnale Nederland en Schouwburg De Doelen Rotterdam.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 juli
Tijd: 12:30 – 13:30
Locatie: Theater Bibliotheek Neude, Neude 11 Utrecht
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Joline Jolink
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical