AGENDA

maandag 22 juni | 16:00 – 16:30

De psychologische gevolgen van klimaatverandering

Klimaatpsychologie klinkt wellicht als een ambigu begrip, maar biedt essentiële inzichten voor iedereen die werkt aan een duurzame wereld. Al decennia lang hebben we kennis en technieken tot onze beschikken om klimaatverandering aan te pakken. Wat weerhield ons om daarmee aan de slag te gaan? Welke verdedigingsmechanismen kun je herkennen bij klanten en collega’s die de neiging hebben om met een grote boog om het klimaatprobleem heen te lopen? 

Klimaatcampaigners hebben jarenlang verschillende strategieën gebruikt om mensen tot actie te bewegen. De nieuwe discipline klimaatpsychologie biedt belangrijke inzichten om gelijkwaardiger en effectiever samen te werken aan oplossingen voor klimaatverandering. In dit inleidende half uur legt Anne-Marie Pronk uit hoe je dit in de praktijk kunt toepassen en hoe deze nieuwe inzichten zich verhouden tot veelgebruikte campagnestrategieën. 

Anne-Marie Pronk organiseert klimaatcampagnes en bedenkt en ontwikkelt nieuwe projecten en instrumenten voor ambitieus lokaal klimaatbeleid.  Als ‘Klimaatzuster’ maakt Anne-Marie zich mede namens Klimaatverbond Nederland al jaren sterk voor dit doel.

Deze sessie is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website.

Dit is een plenaire sessie die uitmondt in twee deelsessies: Generatiekloof in de duurzaamheid en Maak klimaatvriendelijke keuzes op de werkvloer vanzelfsprekend!

Aanmelden:

Aanmelden via ‘Meld je aan’ button of klik hier!

Prijs: Gratis
Wanneer: maandag 22 juni
Tijd: 16:00 – 16:30
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Klimaatpsychologie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Anne-Marie Pronk
Meer informatie:
Website Anne-Marie Pronk

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical