AGENDA

woensdag 24 juni | 16:00 – 17.30

De stad vergroenen van bovenaf: wat houdt ons nog tegen?

Groene daken in de stad, het lijkt een oplossing die zo voor de hand ligt om meer groen te verwezenlijken zonder daar ‘extra’ ruimte voor op te offeren. Waarom is dan nog lang niet elk dak groen en wat levert het op als dit wel zo zou zijn?

 

Ruimte maken voor groen in de stad is steeds belangrijker in een veranderend klimaat. Beplanting heeft een rol in het beperken van zowel hittestress, wateroverlast en droogte. Maar waar vind je deze ruimte in verstedelijkt gebied? Groene daken bieden een uitkomst, maar waar liggen de beste mogelijkheden en hoe krijgen we het voor elkaar om hier gebruik van te maken? Daar gaan we deze middag in verschillende sessies met elkaar antwoord op geven!

We beginnen met een plenair deel waar we met Frank van Berkum, expert in samenwerken en ruimtelijke vraagstukken, inzicht krijgen in factoren die mensen motiveren en leren we hoe we gezamenlijk tot een duurzaam resultaat kunnen komen. 

In de deelsessie met NMU en Rooftop Revolution gaan we in op de praktische kanten om de weg vrij te maken voor pandeigenaren met twijfels. Waar moet mijn dak aan voldoen om er een groen dak van te maken? Welke subsidies zijn er mogelijk? Welke dakbedekking is het meest geschikt? Hoeveel waterberging kan ik realiseren?

Overzicht programma:

16-16.45: Plenaire sessie: De deur open zetten voor groene daken met Frank van Berkum

16.45-17.30: Deelsessie: Een revolutie op de daken met NMU en RR

Aanmelden:

Prijs:
Wanneer: woensdag 24 juni
Tijd: 16:00 – 17.30
Locatie: online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Klimaatadaptatie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame week met Frank van Berkum, Mobilane en NMU
Meer informatie:
Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical