AGENDA

dinsdag 8 december | 19:30-20:30

Debat met de stad – Is eiwittransitie de toekomst?

December staat in het teken van voeding en agrifood. Wat we eten en drinken heeft in vele mate invloed op klimaatverandering en het opwarmen van de aarde. Om ons eten en drinken te kunnen produceren hebben we bijvoorbeeld energie, grond, mest en water nodig. En wanneer het dan geproduceerd is, moet het nog vervoerd en verpakt worden. Een duurzamer dieet is daarom deel van de oplossing, maar wat is duurzame voeding?

Op dinsdag 8 december zullen verschillende sprekers samenkomen om te praten over eiwittransitie. Is eiwittransitie de toekomst, als het gaat om een duurzamer eten? Wat is nu eigenlijk duurzaam eten, en wie is hier eigenlijk verantwoordelijk voor? Deze vragen zullen centraal staan in het debat met de stad.

De volgende sprekers hebben we uitgenodigd, om samen met jullie in debat te gaan:

  1. Joni Beitsema – Joni is vitaliteitscoach bij Albron, een cateringbedrijf. Volgens Albron is duurzaamheid een kwestie van kiezen. Tijdens het debat zal Joni de rol van een cateraar toelichten in de transitie naar duurzame voeding.
  2. Melanie Klösters – Melanie is thema manager voeding bij de jonge klimaatbeweging. Samen met collega’s heeft zij een rol gespeeld bij het opstellen van de jonge klimaatagenda en tijdens het debat zal zij toelichten hoe de jonge klimaatbeweging kijkt naar duurzame voeding en hoe dit te bereiken.

We zijn ook erg benieuwd hoe jullie denken over een duurzaam dieet. Als publiek kun je daarom ook actief deelnemen in de discussie en vragen stellen aan de sprekers.

Het debat is geheel online te volgen, dus je kan zo vanuit huis ‘aanschuiven’. Aanmelden doe je via de aanmeldbutton. Meer informatie volgt.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton.

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 8 december
Tijd: 19:30-20:30
Locatie: Voor het publiek online te volgen via Zoom
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Voeding
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical