Spring naar toolbar

AGENDA

zaterdag 20 juni | 16:00-17:00

Dennis Storm: Als gezond verstand koning was

Tijdens DW20 neemt Dennis Storm ons mee in het hoe en het waarom van het minimalisme. Waarom vindt hij dat minimalistisch gedachtegoed hét antwoord is op de vraag hoe we een groene toekomst tegemoet gaan?

Uit: ‘Als gezond verstand koning was’ van Dennis Storm (publicatie 4 juni 2020):

“Minimalisten vragen zich vaak af: heb ik dit écht nodig? Collectief kunnen we deze vraag ook stellen. We ergeren ons allemaal aan al die onzinnige plastic verpakkingen. Maar de producten zelf, zijn die wellicht ook overbodig? Neem zakken chips en blikjes Coca-Cola gevuld met een dikke dertien suikerklontjes per halve liter. Al die verpakkingen: onnodig. De fabrieken: onnodig. De vervuiling: onnodig. Maar dat niet alleen, ook de ellende veroorzaakt door de in plastic verpakte producten, zoals de almaar rijzende ziektekosten, moeten we meenemen in onze overwegingen. Als je aan het gezonde verstand vraagt of we die zoute en zoete troep allemaal echt nodig hebben in de wereld, is het antwoord een ferme ‘nee’. Dus wat nou als we voor ons eigen welzijn gewoon helemaal stoppen met die zoete troep. Is dat onmogelijk? Dat zeker niet, maar de vraag is: is het gewenst?”

Dennis Storm is bekend geworden als BNN-presentator van o.a. ‘3 op Reis’, ‘Dennis vs Valerio’ en ‘Proefkonijnen’. In 2016 stopte hij met televisiemaken waarmee hij ruimte creëerde om zijn minimalistische levensvisie te realiseren. In 2018 publiceerde hij zijn eerste boek ‘Weg Ermee, over de schoonheid van minimalisme’ waarin hij de lezer op inspirerende wijze mee neemt in zijn persoonlijke reis naar een rijker leven met minder spullen. Dennis Storm woont en werkt op Bali.

‘Dennis Storm: Als gezond verstand koning was’ is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website

foto © Mark Thurman

Aanmelden:
Aanmelden niet nodig

Prijs: Gratis
Wanneer: zaterdag 20 juni
Tijd: 16:00-17:00
Locatie: online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Consumptie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie: Instagram Dennis Storm
Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical