AGENDA

Dinsdag 16 februari | 19:30 – 20:45

DO IT-sessie: Lokaal Duurzaam

Duurzaam consumeren kan knap lastig zijn. Enerzijds is het goed om zo min mogelijk te kopen, anderzijds kunnen we ook ons best doen om datgene dat we willen kopen, zo duurzaam mogelijk aan te schaffen. Hoe doen we dat? Een van de mogelijkheden is om meer lokaal te kopen. Daar gaan we het tijdens deze DO IT-sessie over hebben.

Utrechtse ondernemers staan centraal en gaan met elkaar en met jou in gesprek over wat ‘lokaal duurzaam’ nu eigenlijk betekent. Waar moet je op letten en met welke dilemma’s kampen die ondernemers zelf? Deze en andere vragen komen in deze sessie aan bod. Ook krijg je concrete tips om lokaal duurzaam te consumeren. Ken je bijvoorbeeld de Utrechtse Euro al? Als je met deze digitale munt betaalt bij een lokale ondernemer, weet je zeker dat die het ook weer lokaal uitgeeft. 

Voor dit event heeft DW in samenwerking met de Utrechtse Euro een toffe actie! Deelnemers aan deze sessie ontvangen een actiecode waarmee ze een ‘gratis’ Utrechtse Euro-rekening kunnen openen: het inschrijfgeld à 15 euro krijg je terug in Utrechtse Euro’s.

Sprekers

De ondernemers die hun verhaal zullen doen zijn Tom van Straaten van Noest en Senur Tekin van Ana Dyla Juwelen. Noest maakt unieke producten van stadshout. Zo krijgen bomen die in de stad gekapt moeten worden een tweede leven. Ana Dyla Juwelen zijn exclusieve sieraden gemaakt van gerecycled zilver en goud. De sieraden worden op een eerlijke, duurzame manier geproduceerd.
Daarnaast komen ook Tim Bulters, projectleider circulaire economie bij Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), en Jaap Vink van de Utrechtse Euro aan het woord. Kortom, het belooft een interessante avond te worden!

Aanmelden:

Aanmelden via aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: Dinsdag 16 februari
Tijd: 19:30 – 20:45
Locatie: Online via Zoom: https://zoom.us/j/92213226863?pwd=YXRpTnZoOEkzeTJZNGJ2YkNFWFhoZz09
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Consumptie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en partners
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical