AGENDA

zaterdag 20 juni | 20:00 – 21:00

Documentaire – Petrol Dollars for a Different Engine

‘Petrol Dollars for a Different Engine’ vertelt een intiem verhaal over de klimaatactivistische Eline die zichzelf de taak geeft haar aandelen zo duurzaam mogelijk te herinvesteren.

In de documentaire wordt Eline Hesse 3 jaar lang gevolgd door filmmaker Robin Vogel. Eline is 18 jaar wanneer ze van haar vader, een gepensioneerde Shell manager, een effectenportefeuille ontvangt van 150.000 euro met onder andere aandelen in Shell en McDonalds. Het koppelen van haar kapitaal aan haar idealen blijkt geen gemakkelijke opgave. Eline is op zoek naar erkenning van haar vader en duikt in de financiële wereld. Is het mogelijk voor Eline om haar idealen en kapitaal te koppelen en haar vaders goedkeuring achter zich te laten?

Met de film wil Eline andere millennials inspireren om net als zij ook de verantwoordelijkheid te nemen voor hun keuzes, of dat nou met 50 of 50.000 euro is. “De komende decennia zal er een ‘Great Wealth Transfer’ plaatsvinden, waarin tientallen miljarden euro’s van de babyboom naar de millennial generatie zullen gaan”. Eline hoopt een intergenerationeel gesprek op te starten om uit te vinden hoe we samen verantwoord kunnen gaan investeren in een betere toekomst.

Eline zal beschikbaar zijn voor een Q&A na afloop van de documentaire.

De documentaire en Q&A zijn online te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website

Aanmelden:

Aanmelden niet nodig

Prijs: Gratis
Wanneer: zaterdag 20 juni
Tijd: 20:00 – 21:00
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Reizen
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Petrol Dollars for a Different Engine

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical