AGENDA

vrijdag 9 juli | 09:30-17:00

Congrestival Circulaire Economie

Ondernemers en professionals met duurzame ambities opgelet: het Congrestival van Duurzame Week komt eraan! Op vrijdag 9 juli helpen inspirerende sprekers je (verder) op weg naar een circulaire onderneming. Een levendige dag vol lezingen, masterclasses, praktische workshops, een escaperoom en een fijne netwerkborrel. Plus een doorlopend programma op ons festivalhart op De Neude. Scroll naar beneden voor het volledige programma en boek je ticket! 

Wat kun je verwachten?

Het thema ‘circulaire economie’ is in het Congrestivalprogramma onderverdeeld in drie subthema’s:

  • draagvlak creëren: hoe krijg je medewerkers, toeleverancies, afnemers en andere stakeholders mee in jouw idee voor een circulaire organisatie?
  • voedsel/verpakking: hoe verminder je voedselverspilling in je horecabedrijf en hoe ga je om met ander bedrijfs- en consumptieafval, zoals verpakking? Kun je bedrijfsafval voorkomen?
  • circulair bouwen: hoe breng je jongeren kennis bij over circulair bouwen? Hoe kan ons erfgoed inspireren tot circulaire bouw?

Het Congrestivalprogramma bestaat uit een gevarieerd aanbod van activerende en verhelderende keuzesessies. En natuurlijk is er volop gelegenheid tot netwerken. Zéker tijdens de afsluitende borrel.

Tickets
Koop hier je ticket en registreer je gelijk voor je favoriete keuzesessies.

Lees-, kijk- en luistertips

Eerst (nader) kennismaken met het begrip ‘circulaire economie’? Op onze site vind je genoeg kijk- en luistertips. Lees ook de blogs Circulaire economie – de vijf kansen voor ondernemers in 2021 en Een duurzaam gesprek met Klaske Kruk!

Programma Congrestival

08.45-09.30 uur        Inloop

09.30-10.30 uur        Opening: Circulaire economie: van praten naar doen – Klaske Kruk
Genoeg gepraat. Circulaire economie is een kwestie van doen! Want ook jij kan van jouw bedrijf een circulaire organisatie maken. Maar waar begin je? Klaske Kruk, Circular Hero 2021, neemt je bij de hand. Zodat jij morgen al de eerste stap kan zetten.
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

09.30-10.30 uur        Livestream Circulaire economie: van praten naar doen – Klaske Kruk
Locatie: Collegezaal Bibliotheek Neude en Duurzame Week Festivalhart, De Neude

10.45-11.30 uur        De Jaarbeurs: van statisch hallencomplex naar duurzame ontmoetingsplaats – Marloes van den Berg
Een statisch hallencomplex transformeren naar de meest duurzame en slimme venue van Europa. Een tour de force! Waar start je? Hoe krijg je de hele organisatie, haar klanten en toeleveranciers mee? En wat betekent dit voor het leiderschap van het bedrijf? Marloes van den Berg, Chief Sustainability Officer van de Koninklijke Jaarbeurs, neemt je mee op toer. 
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

10.45-11.30 uur        The Bin x Swapfiets. Join the circular ride! – Marianne Vollebergh van The Bin
Er was eens berg van 10.000 afgeschreven fietsbanden. Benieuwd hoe die op het nippertje van de verbrandingsoven werden gered? The Bin realiseerde met Swapfiets een zero rubber waste stream. Bin there, done that.
Locatie: Collegezaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

10.45-11.30 uur        Escape to/with circularity – lezing – Stichting Technotrend en Globe College Utrecht
Jongeren kennis bijbrengen over duurzaamheid. Goed idee! Maar hoe houd je ze bij de les? Stichting Technotrend weet jongeren te interesseren en te motiveren door hen een circulaire escaperoom te laten maken. In de vorm van een game. Interactieve lezing door Patrick van der Hofstad, directeur van Stichting Technotrend, en Denny van Beusichem, docent techniek op het Globe College Utrecht
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude
Zelf de circulaire escaperoom spelen? Dat kan om 10.45, 11.45, 13.30 en 15.00 uur in het Festivalhart.

10.45-11.45 uur       Escape to/with circularity – escape room – Stichting Technotrend en Globe College Utrecht
In een circulaire escape room leer je op een speelse manier over circulaire gebouwen. Ook om 11:45, 13:30 en 15:00. Bezoek ook de lezing over circulaire escaperooms.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

11.45-12.30 uur        De kracht van transparantie en big data – Kelly Ruigrok
Transparantie is alles. Ontdek de wondere wereld achter duurzaamheidsratings, meetinstrumenten en data als basis voor ongekende groei. Kelly Ruigrok (oprichter van Data for Good, Global Sustainable Enterprise System en National Sustainability Institute) deelt haar ervaring.
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

11.45-12.30 uur        Data vs. de vuilnisbak: de strijd tegen voedselverspilling – Orbisk
Kook je voor je restaurantgasten? Of ook voor de kliko’s? Voedselverspilling in je bedrijfskeuken bestrijd je vandaag de dag met technologie en data. Orbisk laat zien hoe je als horecaondernemer geld bespaart én – win-win! – de planeet ontziet.
Locatie: Collegezaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

11.45-12.30 uur        Van Dom tot steengoed – Brokkenmákers
Van de traditionele bouw naar een circulaire toekomst. Een historisch icoon als de Domtoren kan daartussen een brug slaan. Brokkenmákers vertelt hoe wij de waardering voor ons erfgoed kunnen inzetten als aanjager van de circulaire economie.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

11.45-12.45 uur        Escape to/with circularity – escape room – Stichting Technotrend en Globe College Utrecht
In een circulaire escape room leer je op een speelse manier over circulaire gebouwen. Ook om 10:45, 13:30 en 15:00. Bezoek ook de lezing over circulaire escaperooms.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

12.30-13.30 uur        Lunchpauze

13.30-15.00 uur        Bouwen aan een groene organisatiecultuur – Jeanine Pothuizen
Zonder je medewerkers geen duurzame organisatie. Daarom is de sociale en emotionele kant zo belangrijk om je groene ambities daadwerkelijk te realiseren. In de masterclass Bouwen aan een groene organisatiecultuur leer je hoe je deze zachte en ongrijpbare kanten zichtbaar en hard maakt.
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

13.30-15.00 uur        Herbruikbare maaltijdcontainer of koffiekop. Hoe pak je dat aan? – Mission Reuse
In Nederland worden jaarlijks zo’n 3 miljard koffiebekers en 1,7 miljard maaltijdcontainers na eenmalig gebruik weggegooid. Zonde toch? Maak als (horeca)ondernemer de overstap van single use naar re-use. Doe jij mee met de hergebruikrevolutie? Mission Reuse!
Locatie: Collegezaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

13.30-15.00 uur      Meedoen is nog nooit zo makkelijk geweest – Cirkelstad
Het Rijk heeft een forse ambitie: Nederland Circulair in 2050. Dat betekent voor de bouwsector: het (symbolische) gas op de plank. Cirkelstad is hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector. Dus wil je alles weten over samenwerken en het hergebruik van materialen bij bouwen en verbouwen, dan is dit de workshop waar je moet zijn.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

13.30-14.30 uur      Escape to/with circularity – escape room – Stichting Technotrend en Globe College Utrecht
In een circulaire escape room leer je op een speelse manier over circulaire gebouwen. Ook om 10:45, 11:45 en 15:00. Bezoek ook de lezing over circulaire escaperooms.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

15.00-16.00 uur      Escape to/with circularity – escape room – Stichting Technotrend en Globe College Utrecht
In een circulaire escape room leer je op een speelse manier over circulaire gebouwen. Ook om 10:45, 11:45 en 13:30. Bezoek ook de lezing over circulaire escaperooms.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

15.15-16.00 uur        Pieter Pot maakt verpakkingsvrij de norm – Jouri Schoemaker
Wegwerpverpakking? Daar heeft Pieter Pot geen boodschap aan. Deze online supermarkt heeft in een jaar tijd een half miljoen verpakkingen bespaard. Mede-oprichter Jouri Schoemaker neemt je mee in de tegenslagen en successen onderweg naar een verpakkingsvrije norm.
Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

15.15-16.00 uur      Vaarwel afval, hallo grondstof: op naar een restafvalvrije wereld – Seenons
Waar de één waardeloos afval ziet, ziet een ander juist ongekende mogelijkheden. Geen idee wie er op jouw bedrijfsafval zit te wachten? Eén klik op de app van Seenons en je weet het. Op naar een restafvalvrije wereld!
Locatie: Collegezaal Bibliotheek Utrecht, De Neude

15.15-16.00 uur        ValidatieLab: van circulair prototype naar succes – Innofest
Negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Bij ValidatieLab Utrecht testen ondernemers hun circulaire prototype. In deze workshop maak je kennis met de methodiek van Innofest.
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

16.00-17.00 uur        Netwerkborrel & speed date
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude

Aanmelden:

Koop je ticket via de button ‘meld je aan’ en kies gelijk jouw favoriete deelsessies. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Prijs: Een ticket voor vrijdag 9 juli geeft je toegang tot alle programmaonderdelen van het Congrestival. Er zijn geen tickets per programmaonderdeel verkrijgbaar.
Wanneer: vrijdag 9 juli
Tijd: 09:30-17:00
Locatie: De Neude: Festivalhart en Bibliotheek Utrecht
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Duurzaam Weekend Utrecht 2021

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical