AGENDA

dinsdag 10 november | 17.00-18.30

Duurzame meetup: Is warmte uitwisselbaar?

Graag nodigen wij van de Stichting Duurzame Week en het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) u uit voor de duurzame meetup van 10 november a.s. Deze gaat over het uitwisselen van warmte tussen bedrijven en zal digitaal plaatsvinden van 17.00 uur tot 18:30. Na inschrijving ontvangt u per e-mail een deelnamelink. 

Over Duurzame meetup
Deze Duurzame meetup is onderdeel van ons programma ‘de Duurzame maanden’.
Elke maand organiseren we met een van onze partners de Duurzame meetup.
Met bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen denken we na over duurzame oplossingen waar we vandaag stappen in kunnen zetten. Elke meetup gaan we in op uitdagingen die er liggen in een specifiek werkveld, passend in één van onze programma pijlers Energietransitie, Circulaire Economie, Logistiek/Mobiliteit, Agrifood en Klimaatadaptatie. Voor deze Duurzame meetup staat energietransitie centraal en hij wordt door Duurzame week en EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) georganiseerd. ECUB zet zich in om ondernemingen op bedrijventerreinen te ondersteunen bij energievraagstukken. Door hun hulp krijgen bedrijven inzicht in hun energiehuishouding, de wettelijke verplichtingen en waar er mogelijkheden liggen voor verduurzaming. Naast de voordelen voor het klimaat kan dit ook financiële voordelen opleveren. ECUB moedigt ondernemers aan om in hun regio te komen tot een collectieve aanpak voor energiebesparing. 

Samen energiezuiniger
Een van de mogelijkheden die hiervoor benut kan worden is het delen van restwarmte. Tijdens de Duurzame meetup zal er gesproken worden over de mogelijkheden van het opwekken en uitwisselen van energie via onder andere. aquathermie door gebruik te maken van thermische (rest)energie uit industriële processen. Sprekers van verschillende bedrijven zullen hun ervaringen hiermee delen.

De Duurzame week organiseert samen met ECUB een avond om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor bedrijven om samen te werken op het vlak van energie opwekken en uitwisselen, door bijvoorbeeld het hergebruik van restwarmte.

Een van de sprekers komt van Greenvis B.V. Zij doen onderzoek naar de energiepotentie van een gebied, een industriële partij die energie over heeft en de vraag voorlegt wat mogelijkheden zijn voor hem, lozen of toch opnieuw inzetten?

Gerard van der Kleij laat zijn duurzame wasserij in Utrecht zien. Hij heeft daar warmte over. Kunnen andere bedrijven dit gebruiken?

Daarnaast komt ‘Energie voor elkaar’ uit Ede ons uitleggen hoe zij een industrieel restwarmte-initiatief zijn gestart en hebben kunnen groeien.

Graag nodigen we u uit om 10 november aanstaande samen geïnspireerd te worden, nieuwe initiatieven te starten en nieuwe mogelijkheden te bedenken! 

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:
17:00 – Opening en welkomstwoord door de gespreksleider
17:00 – Introductie van de Duurzame Week en EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven
https://duurzameweek.nl
https://www.ecub.nl
17:15 – Greenvis – Onderzoek naar het energiepotentieel van de regio Utrecht
https://greenvis.nl
17:40 – Wasserij/linnenverhuur G. Van der Kleij en Zn – Warmte te over, wat doen we er nu mee?
https://www.vanderkleijtextiel.n
18:00 – Energie voor elkaar – Industriële restwarmte als startpunt voor samenwerking
https://www.zon-ecn.nl
18:20 – Vragen en samenvatting van de avond
18:30 – Dankwoord en Afsluiting

Aanmelden:

Schrijf je in via de aanmeldbutton.

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 10 november
Tijd: 17.00-18.30
Locatie: Zoom
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Energietransitie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website ECUB

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical