AGENDA

dinsdag 2 juni 2020 | 17:00 – 18:00

Duurzaam inkopen voor horeca

Steeds meer horeca-ondernemingen en organisaties kopen duurzaam in om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Van duurzame koffiebonen tot aan tweedehands kantoorartikelen. Maar wanneer koop je nu duurzaam in? Hoe bepaal je een ‘duurzaam’ inkoopbeleid en welke criteria moet je meenemen? Is je inkoopbeleid duurzaam wanneer je je producten lokaal inkoopt? Of is het belangrijk dat het van geen plastic verpakking bevat? 101 indicatoren kunnen gehanteerd worden om duurzaam in te kopen.

Bij deze online Duurzame Meetup gaan we samen met experts in gesprek over hoe zij deze keuzes maken en wat voor hen belangrijk is.

Harm Jansen, oprichter Kinti Coffee

Na een internationale carrière bij multinationals besloot Harm te gaan doen wat hem inspireert: zijn kennis en kunde gebruiken om positieve impact te realiseren binnen een industrie waar veel ruimte is voor verbetering: de koffie-industrie. Dat werd Kinti Coffee. Kinti Coffee overziet de hele productieketen waarbij ze in staat zijn om de duurzaamheid van systemen sterk te verbeteren. Al dertig van de telers zijn overgestapt op biologische landbouw en er zijn al een aantal volledig circulaire farms operationeel! Tijdens de meetup zal Harm meer vertellen over de verschillende duurzaamheids criteria dat hij belangrijk vindt en hoe hij het verhaal overbrengt aan inkopers en de consument.

Karlijn van Kollenburg, programmamanager bij The Green House Utrecht

Vanuit een hang naar vernieuwing en innovatie betrad Karlijn van Kollenburg tijdens de opening in 2018 de functie van programmamanager bij circulair horeca paviljoen “the green house restaurant.” Taak: Het creeeren van ‘een broedplaats’ van circulariteit waarbij groene pioniers actief een podiumplek aan wordt geboden om hun innovatieve ideeen te verspreiden. Karlijn introduceert het algemene concept dat The Green House hanteert en waar er bij inkoop van producten rekening moet worden gehouden.

Bart van Westreenen, directeur supply chain & planning bij Albron

Bart werkt al meer dan 25 jaar in de retail, voedsel en inkoop sectoren. Als directeur supply chain & planning is hij altijd op zoek naar innovatie en nieuwe trends en niemand kan ontkennen dat duurzaamheid steeds meer aandacht krijgt. Zo is Bart ook terecht gekomen bij The Green House, waarbij hij hun heeft geholpen met het ontwikkelen van een circulaire horecaconcept. Tijdens de meetup zal Bart vertellen hoe Albron over inkoop criteria, inclusief duurzaamheid, nadenkt.

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 2 juni 2020
Tijd: 17:00 – 18:00
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Agrifood
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Duurzame Week

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical