AGENDA

dinsdag 15 september | 16:00 – 18:00

Meetup: Hittestress oplossingen voor Overvecht: wat kan klimaatadaptatie bijdragen?

Dinsdag 15 september is het weer zover: de volgende Duurzame Meetup met deze keer als thema klimaatadaptatie tegen hittestress. Graag nodigen we je hier voor uit!

Waarom de Duurzame Meetup?
Samen met partners in crime organiseren we een meetup die professionals met elkaar in contact brengt en samenwerkingen eenvoudiger maakt. We steken de koppen bij elkaar voor een duurzamere samenleving en sluiten af met een borrel. Een uitstekende manier om geïnspireerd te raken en je netwerk uit te bouwen.

Waar gaat de Duurzame Meetup op 15 september over?
We zien het steeds vaker in de Nederlandse zomer: hittegolven. Ze houden langer aan en zijn intenser. Zeker ouderen ervaren hierdoor hittestress. Zonder de juiste maatregelen is dit een groot gezondheidsrisico voor deze kwetsbare groep. Sommige wijken hebben hier meer last van dan anderen en in Utrecht komt bijvoorbeeld in de wijk Overvecht hittestress veel voor.

Onze partner Provincie Utrecht nodigt je uit om mee te onderzoeken hoe we de lokale samenwerking op stads- en wijkniveau kunnen versterken, om de gevolgen van hitte voor de meest kwetsbare mensen te beperken. En we zijn vooral benieuwd: hoe zou dat er dan uit kunnen zien in Overvecht?

Dus, als jij betrokken bent bij het hittevraagstuk, bijvoorbeeld omdat je werkzaam bent als beleidsmaker, bestuurder, onderzoeker, werkt in de gezondheid- of ouderenzorg, bij een woningcorporatie, bij een vergroeningsinitiatief, koele ruimtes bouwt/beheert, of als bewoner(initiatief): Wees welkom!  

 
Het programma van de Meetup (16:00 uur – 18:00 uur)

16.00 Inloop

16.05 Intro en kennismaking door Duurzame Week’s Gert-Jan Jansen

16.30 Presentatie over de centrale vraag door Stef Meijs, programmamanager klimaatadaptatie bij Provincie Utrecht

16.40 Interactieve sessie over de vraagstelling in groepjes

17.10 Visies van experts: Jaap Toet (GGD), Roel Woudstra (Buurkracht), Jeanet Hekhuis (Gemeente Utrecht), Mark Peterse (Portaal) en anderen.

17.40 Terugkoppeling met deelnemers, expert panel, en Wethouder Kees Diepeveen van gemeente Utrecht

17.55 Afsluiting en borrel


Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: dinsdag 15 september
Tijd: 16:00 – 18:00
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Klimaatadaptatie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week met Provincie Utrecht en Klimaatverbond Nederland
Meer informatie:

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical