PROGRAMMA

16/06/2019 | hele dag

Een dag lang 1001 soorten vinden!

Een dag lang 1001 soorten vinden!

Tijdens de 1001 Soortendag gaat een team van experts de uitdaging aan om in de wijk Lunetten zoveel mogelijk verschillende dier- en plantensoorten te vinden.

Je kunt de hele dag aansluiten bij deze experts terwijl ze soorten aan het inventariseren zijn. Op stadsboerderij Koppelsteede starten de excursies, worden bezoekers ontvangen en staan er materialen klaar om zelf op onderzoek uit te gaan.

Wat is er te doen?
Je kan de hele dag binnenlopen en meedoen. Hier een lijst met activiteiten die je niet mag missen.
8.00 uur Wandel mee met een vogelkenner op vogelexcursie of ondervraag de zoogdierexpert tijdens zijn onderzoek naar muizen.
10.00 uur Kom luisteren naar plantenkenner Wim Vuik als hij de dag opent. Schuif daarna aan bij een van de experts en loop met ze mee de wijk in. Probeer bijvoorbeeld libellen te spotten of verdiep je in de wereld van korstmossen.
Vanaf 13.00 uur Ga mee met het duikteam GEJO naar Fort Lunet 3-4. De duikers
onderzoeken de gracht naar het bijzondere en onbekende waterleven.
Vanaf 14.00 uur Ga mee slootje prutten en neem een kijkje door de microscoop in het onderzoekslab op Koppelsteede.
20.00 uur Kom naar de presentatie van de stadsecoloog, stel vragen over biodiversiteit en tel daarna mee met de vleermuizen- en nachtvlindertelling.

Oproep vensterbankinsecten
Verzamel dode vliegen en andere insecten uit je vensterbank en breng ze mee. Wij gaan ze in het onderzoekslab bekijken en tellen ze mee bij de 1001 soorten.

Uitkomst
Alle vondsten worden gemeld op waarneming.nl. Zondagavond om 20.00 uur is de bekendmaking van de tot dan toe gevonden soorten.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen. Kijk op de website van Utrecht Natuurlijk voor het volledige programma: utrechtnatuurlijk.nl.

Aanmelden: niet nodig
Prijs: gratis
Wanneer: zondag 16 juni
Tijd: hele dag
Locatie: Koppelsteede, Koppeldijk 115 Utrecht
Georganiseerd door: Utrecht Natuurlijk
Leeftijd: Kinderen (7-12), Jongeren (13-17), Volwassenen (18+)