AGENDA

woensdag 24 juni | 16.45 – 17.30

Een revolutie op de daken

Deze sessie is onderdeel van het programma Klimaatadaptatie voor professionals dat start om 16:00 uur. Deze deelsessie borduurt voort op de voorgaande plenaire sessie De deur openzetten voor groene daken.

Leer van de ervaring van Rooftop Revolution (RR) die in Amsterdam groene, blauwe en ook leefdaken realiseert en haak aan bij de NMU die samen met RR en andere partijen in de provincie Utrecht een dakenrevolutie wil ontketenen!

Jan Henk Tigelaar van Rooftop Revolution deelt zijn ervaring uit Amsterdam. Hoe kunnen groene daken ook slimme blauwe daken zijn en hoe kan het enthousiasme van RR verspreid worden in andere steden? De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) wil samen met RR en andere partijen in de gehele provincie Utrecht een revolutie ontketenen. Zij zien de daken liever groen, blauw, geel en rood dan het huidige zwart en grijs. Zij vertelt over de plannen om deze multifunctionele daken te ontwikkelen en wat daarvoor nodig is. Dit gaat van ondersteuning van bewoners en bedrijven middels een servicepunt tot het lobbyen bij overheden voor goede (subsidie)regelingen, realisatie van icoonprojecten en het initiëren van het groene dakenfonds. 

De NMU werkt samen met partners van het Nationaal Dakenprogramma (voortgekomen uit de Green Deal Groene Daken). NMU stelde een Klimaatagenda op waarin zij aangeeft wat verschillende partijen dienen te doen om te komen tot een groene klimaatbestendige provincie Utrecht. 

Deze sessie is te volgen via Zoom; je ontvangt hiervoor de link tijdens de voorgaande plenaire sessie De deur openzetten voor groene daken.

Aanmelden:

Aanmelden via ‘Meld je aan’ button of klik hier!

Prijs: Gratis
Wanneer: woensdag 24 juni
Tijd: 16.45 – 17.30
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Klimaatadaptatie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week met NMU en Rooftop Revolution
Meer informatie:
Website Rooftop Revolution

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical