AGENDA

Zaterdag 6 november | 15:20-16:50

Film: Honeyland

De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch. Met jaarlijks zo’n 7000 activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Ook tijdens Duurzaam Festival Den Bosch hebben zij een mooie film voor je klaarstaan: Honeyland.

Over de film

Drie jaar lang volgde een kleine crew de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, Hatidze Muratova. Zelf is ze net zo puur en zuiver als de honing van ‘haar’ wilde bijenvolken, haar omgeving is even ruig als gul

Hatidze Muratova woont met haar zieke moeder in een verlaten bergdorp zonder elektriciteit of stromend water. Hier teelt ze honing volgens oude tradities. Als een echtpaar met zeven kinderen en een kudde runderen in het dorp komt wonen, wordt de rust verstoord. De vader raakt geïnteresseerd in de bijenhouderij, maar begrijpt hij Hatidzes gouden regel: neem nooit meer weg dan de bijen kunnen missen?

Honeyland is op 6 november om 15:20 uur te zien in de Verkadefabriek. Tickets kosten €10,50 en zijn te koop via de Verkadefabriek.

Over de Verkadefabriek – onze #localhero

De Verkadefabriek was oorspronkelijk een koekjesfabriek, maar is omgebouwd tot cultureel centrum. Theater, cabaret, film, dans en meer; jaarlijks zijn er zo’n 7000 activiteiten. Daarnaast werken ze zo duurzaam en verantwoord mogelijk. Zo kiezen ze onder andere in ons restaurant voor biologische ingrediënten, zorgen ze met zonnepanelen voor duurzame energie en verkopen ze eerlijke producten in onze winkel. De Verkadefabriek is daarom onderdeel van onze #localheroes route.

Leuk weetje: Op het dak van de Verkadefabriek wonen maar liefst 50.000 bijen!

Naast de film Honeyland kun je tijdens ook Duurzaam Festival Den Bosch ook naar de film The Biggest Little Farm. Klik hier voor meer informatie.

Aanmelden:

Tickets zijn te koop bij de Verkadefabriek. Klik hiervoor op de aanmeldbutton.

Prijs: €10,50
Wanneer: Zaterdag 6 november
Tijd: 15:20-16:50
Locatie: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 Den Bosch
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Entertainment
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Verkadefabriek

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical