AGENDA

Zaterdag 10 oktober | 13:05 – 14:10

Follow This: Aandeelhouders maken het verschil

Oliebedrijven de overstap naar duurzame energie laten maken, is dat wel mogelijk? Volgens Follow This kan het en is dat de enige manier voor deze bedrijven om te overleven op de lange termijn.

Niet door brieven schrijven of actievoeren, maar door aandeelhouder te worden van deze multinationals kan je invloed uitoefenen. Op deze manier hoopt Follow This oliegiganten te stimuleren om duurzamer te worden.

Na eerst jaren als journalist over klimaatverandering en de behoefte tot verduurzaming te hebben geschreven, besloot Mark van Baal het over een andere boeg te gooien. Zijn visie is dat klimaatverandering alleen gestopt kan worden door ervoor te zorgen dat de olie-industrie van koers verandert. Deze multinationals zijn machtiger dan de meeste overheden en alleen aandeelhouders kunnen hen tot de orde roepen. Mark van Baal is daarom in 2015 begonnen met Follow This: een groep van inmiddels meer dan 4500  aandeelhouders in onder andere Shell, ExxonMobil, Chevron en Equinor.  Eerst werd de missie ‘een nobel streven’ genoemd, nu is Follow This Shells invloedrijkste aandeelhouder. Hierdoor was Shell het eerste oliebedrijf ter wereld dat een klimaatambitie opstelde.  

Tijdens deze lezing zal Follow This hun missie verder uitleggen en laten zien hoe jij mee kunt helpen! Mark laat zien dat het mogelijk is om als individu het verschil te maken.

Aanmelden:

Follow This: Aandeelhouders maken het verschil is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en deze website. Meld je aan via de aanmeldbutton om een herinnering met de livestreamlink in je mailbox te ontvangen.

Prijs: Gratis
Wanneer: Zaterdag 10 oktober
Tijd: 13:05 – 14:10
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Reizen
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week en Follow This
Meer informatie:
Website Follow This

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical