PROGRAMMA

16/06/2019 | hele dag

Groene Route

Groene route

Waarom is natuur in de stad gezond en goed voor klimaatadaptatie? In een tijd van toenemende bevolkingsgroei en verstedelijking ten koste van natuur is de roep erom groot. Als tegenwicht tegen stress en de versnelling van de samenleving is groen in je omgeving een goed medicijn. Op zondag 16 juni organiseert gemeente Utrecht daarom samen met Duurzame Week, GroenmoetjeDoen! Utrecht Natuurlijk en vele enthousiaste vrijwilligers een prachtige ‘groene route’.

Voor de stad Utrecht is groen ontzettend belangrijk. Het zorgt voor een aangename en mooie leef- en werkomgeving en is een van de bouwstenen om de stad klimaatadaptief in te richten. Gemeente Utrecht wil het groen in de stad voor iedereen bereikbaar houden en de kwaliteit verbeteren. Grote groengebieden en belangrijke groene verbindingen wil de gemeente verder ontwikkelen, verbeteren en beschermen. Om de stad voor nu, maar ook voor de toekomst prettig leefbaar te houden.

Op zondag 16 juni organiseert de gemeente daarom samen met Duurzame Week, GroenmoetjeDoen!, Utrecht Natuurlijk en vele enthousiaste vrijwilligers een prachtige ‘groene route’. Stap op je fiets of wandel langs de verschillende locaties in de stad. Kies een van de routes of ga met een gids langs mooie inspirerende groene plekken. Denk aan een workshop moestuinieren van de Moestuin Juf bij Het Hof van Cartesius. En neem dan gelijk een kijkje bij hun net geopende bouwmarkt! Leer meer over groene daken tijdens een workshop in de watervriendelijke tuin bij Gasvrij Thuis in Overvecht. Volg een workshop wormenhotel maken of ontdek meer over de verschillende dier- en plantensoorten in de stad bij locaties van Utrecht Natuurlijk. Hier gaat een team van experts de uitdaging aan om in heel Lunetten zo veel mogelijk vogels, bijen, bijzondere varens en paddenstoelen in kaart te brengen. Bezoekers van de 1001-soortendag kunnen meekijken, meedoen en kennis maken met de mensen achter dit onderzoek. En bekijk hoe vele zelf beheerders van GroenmoetjeDoen, de stad voor jou en mij groen, duurzaam, gezond en leefbaarder houden. Of ga naar de Koningshof om je te laten inspireren over de waarde van groen voor je gezondheid.

Houd duurzameweek.nl in de gaten voor de route. Deze volgt spoedig!

Aanmelden: niet nodig
Prijs: gratis
Wanneer: zondag 16 juni
Tijd: hele dag
Locatie: door heel Utrecht
Georganiseerd door: gemeente Utrecht, GroenmoetjeDoen!, Utrecht Natuurlijk en Duurzame Week
Meer informatie: volgt spoedig