AGENDA

zaterdag 27 juni | 16:00-17:00

Guerrilla Gardening: zet je wijk in bloei!

Kan jouw straat, buurt of wijk wel wat meer groen gebruiken in plaats van al die tegels en beton? Het groener maken van je directe omgeving hoeft niet moeilijk te zijn. Met guerrilla gardening plant je waar je maar kunt de mooiste bloemen. Niet alleen de buurt, maar ook vlinders en bijen genieten hiervan.

Wat is guerrilla gardening precies? Eigenlijk heel simpel: de openbare ruimte vergroenen.

Je kunt in de openbare ruimte bijvoorbeeld tuintjes aanleggen. Lekker met je handen in de grond om groen aan te brengen waar nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van geveltuintjes of het beplanten van boomspiegels (de stukken aarde rondom een boom op straat).

Tijdens dit evenement leer je wat guerrilla gardening is en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Jenny van de Guerrilla Gardeners en Ellen van Utrecht Natuurlijk nemen je mee in de wereld van guerrilla gardening.

Ze geven voorbeelden en ze laten zien waarom het vergroenen van onze grijze stedelijke omgeving zo belangrijk is. Ook geven ze tips hoe je kunt guerrilla gardenen voor meer biodiversiteit. Daarnaast is er genoeg ruimte voor vragen.

Dit evenement is te volgen via een live stream vanaf onze Facebookpagina, ons YouTube-kanaal en de website

Aanmelden:

Aanmelden niet nodig

Prijs: Gratis
Wanneer: zaterdag 27 juni
Tijd: 16:00-17:00
Locatie: Online
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Omgeving
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Guerrilla Gardeners, Utrecht Natuurlijk en Duurzame Week
Meer informatie:
Website Guerrilla Gardeners

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical