AGENDA

vrijdag 9 juli | 13:30-15:00

Herbruikbare maaltijdcontainer of koffiekop. Hoe pak je dat aan?

In Nederland worden jaarlijks zo’n 3 miljard koffiebekers en 1,7 miljard maaltijdcontainers na eenmalig gebruik weggegooid. Zonde toch? Maak als (horeca)ondernemer de overstap van single use naar re-use. Doe jij mee met de hergebruikrevolutie? Mission Reuse!

Kennissessie

Veel producten en verpakkingen kunnen we goed hergebruiken voor dezelfde functie. Denk aan een koffiebeker of maaltijdboxen. Zo zijn er bijna geen nieuwe grondstoffen nodig en worden gebruikte grondstoffen beter benut. Maar welke potentie hebben herbruikbare bekers en maaltijdcontainers voor meeneem- en bezorgmaaltijden? Veel consumenten hebben interesse in duurzame oplossingen, maar welke oplossing kies je? Wat past nu bij jouw onderneming? Hoe organiseer je de logistiek? En is het wel rendabel? Mission Reuse legt uit hoe je dat aanpakt.

Mission Reuse – een samenwerking van Enviu, Recycling Netwerk Benelux en Natuur & Milieu – jaagt de transitie aan van wegwerp naar herbruikbaar in Nederland. Drie organisaties die hun krachten bundelen om herbruikbare verpakkingen voorgoed te verankeren in onze samenleving. Dan is er geen ontkomen meer aan, dan zijn wegwerp-opties voorgoed verleden tijd. Je koffie koop je in een beker die je weer inlevert, je online bestelling ontvang je in een box die opnieuw gebruikt wordt en je maaltijd wordt alleen nog maar bezorgd in bakjes die je schoon afgewassen nog een keer voorbij ziet komen.

Stijn Bartelink (van Enviu) weet als geen ander hoe je een succesvol bedrijf bouwt met innovaties die bijdragen aan meer circulaire wereld. Tijdens deze interactieve kennissessie vertelt hij waarom nieuwe businessmodellen een sleutelrol vervullen bij het scheppen van een duurzame wereld. Hij legt uit hoe je hierbij te werk kunt gaan en hoe dat vorm krijgt in Mission Reuse – hét platform dat de transitie van wegwerp naar hergebruik aanjaagt. Ten slotte ga je samen met Stijn aan de slag om een baanbrekend reuse-businessmodel uit te denken. Een innovatief concept dat dankzij jouw unieke bijdrage misschien wel komend jaar in Nederland het levenslicht zal zien!

Dit event is onderdeel van het Congrestival.

Aanmelden:

Koop je ticket via de button ‘meld je aan’ en kies gelijk jouw favoriete deelsessies. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Prijs: Een ticket voor vrijdag 9 juli geeft je toegang tot alle programmaonderdelen van het Congrestival. Er zijn geen losse tickets per programmaonderdeel verkrijgbaar.
Wanneer: vrijdag 9 juli
Tijd: 13:30-15:00
Locatie: Collegezaal Bibliotheek Neude
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
LinkedIn Mission Reuse

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical