PROGRAMMA

20 juni 2019 | 15:00 - 16:30

In dialoog met Ehab Sayed

In dialoog met Ehab Sayed over duurzame bouw

Kom tijdens de Duurzame Week naar de expert meeting in Metaal Kathedraal. Een bijeenkomst voor architecten, ontwerpers, bouwers, projectontwikkelaars, landschapsarchitecten en geïnteresseerden die vanuit natuurlijke systemen willen bouwen.

Ehab Sayed uit Engeland komt naar Nederland en woont gedurende zijn verblijf in Nederland bij Metaal Kathedraal. Ehab Sayed is een pionier binnen de duurzame bouw. Zijn werkwijze voor zowel zijn organisatie als producten die hij ontwikkelt zijn geheel in tune met de kennis, kunde en kracht van de natuur. Vernieuwende producten en bouwsystemen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving en productiemethodes. Zijn producten zijn de toekomst. Of te wel het NU! Bezoek donderdag 20 juni ‘In dialoog met Ehab Sayed’ waar Ehab zijn werk presenteert en in dialoog gaat over de toepassingen met ontwerpers, architecten, aannemers, bouwers en projectontwikkelaars.

Genialiteit van de natuur
Met zijn research- & developmentbedrijf ‘Biohm’ ontwikkelt hij op de natuur geïnspireerde constructiesystemen en bouwmaterialen, zoals isolatiemateriaal op basis van schimmels en plantaardig beton. Maar het meeste in het oog springt de nieuwe constructiemethode – door het bedrijf Triagomy gedoopt – met in elkaar grijpende bouwstenen waardoor geen permanente bindmiddelen meer nodig zijn voor stevige constructies. Met zijn internationale team van jonge, getalenteerde designers, ingenieurs, architecten, biologen en entrepreneurs probeert hij een revolutie te ontketenen in de bouw door de circulaire economie te combineren met human-centered design.

Hij loopt ver op de troepen vooruit en maakt het concreet toepasbaar om circulair te faciliteren voor een gezonde en circulaire stad. Een bouwconstructie die ook uitermate geschikt is als toepassing in ecodorp achter Metaal Kathedraal. En dat het Ecodorp een inspiratie wordt voor Rijnenburg.

Wij hebben Ehab leren kennen vanuit de jarenlange samenwerking met Universiteit Utrecht (UU) en Jaco Appelman. Ehab verblijft in juni bij Metaal Kathedraal en zal ook spreken tijdens We Make the City in Amsterdam.

Tickets
Kaarten à 15 euro zijn te koop via onze online ticketshop.

Deze expert meeting is in samenwerking met Jaco Appelman, UU en Hof van Cartesius en is onderdeel van de Stadsacademie Utrecht en het programma van Duurzame Week 2019. Een bijeenkomst voor architecten, ontwerpers, bouwers, projectontwikkelaars, landschapsarchitecten en geïnteresseerden die vanuit natuurlijke systemen willen bouwen.

Over Metaal Kathedraal
Utrecht heeft sinds 2010 een onafhankelijke werkplaats voor ecologie vanuit Kunst en Wetenschap. Dé plek waar cross sectoriaal gewerkt wordt om de kracht, kennis en kunde van de natuur voor iedereen toegankelijk en ervaarbaar te maken. De plek waar gewerkt wordt aan de Ecologische Biennale voor 2022 in Leidsche Rijn Utrecht. Neem je nieuwsgierigheid mee en laat je verbazen en verrijken. Weet u al wat u echt weet?

Metaal Kathedraal is een Culturele instelling, Evenementenlocatie & Kennisinstituut voor Ecologie zodat we voor iedereen een waanzinnige luxe maatschappij realiseren met de genialiteit vd natuur als uitgangspunt. Als we de natuur ontrafelen is het realiseren van een gezonde leefbare toekomst niet ver weg. Laat je meenemen op avontuur en maak samen met ons de wereld een betere plek, voor mens, aarde en dier!

Aanmelden: via onderstaande button
Prijs: 15 euro
Wanneer: donderdag 20 juni
Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20 Utrecht
Georganiseerd door: Metaal Kathedraal, in samenwerking met Jaco Appelman, UU en Hof van Cartesius
Meer informatie: website Metaal Kathedraal