AGENDA

woensdag 22 april | 12:00 – 14:00

Industrieel bouwen met hout

Is modulair en circulair bouwen met hout dé industriële revolutie in de bouw? Hierover gaat de virtuele 2e editie BouwLab Live!

Over dit evenement

Hout is hot. Met de tegenlicht documentaire Houtbouwers lijkt een versnelling te zijn gekomen in de vraag naar hout als basismateriaal voor constructies. Naast de duurzame eigenschappen is hout ook een materiaal dat makkelijker off-site en machinaal kan worden verwerkt. Betekent dit dat meer bouwen met hout de bouw kan versnellen? En hoe regelen we dit?

Kortom, is modulair en circulair bouwen met hout dé industriële revolutie in de bouw?

Hierover gaat de virtuele 2e editie BouwLab Live! o.a. met Dave Lomax, Architect at Waugh Thistleton (Verenigd Koninkrijk), bekend van de VPRO-documentaire “Houtbouwers” en Kasper Guldager Jensen, 3XN Architects (Denemarken), met alle ins en outs van “Het Circle House Concept”.

Deze virtual conference zal bestaan uit verschillende break-out sessies met bijdragen van o.a.: Prof. Thijs Asselbergs.

Meld je aan voor het programma en ontvang de Zoom uitnodiging!

De bouwsector staat voor een enorme opgave om meer, sneller, goedkoper en vooral duurzamer te bouwen. De woningnood is hoog, in 2030 moeten minimaal 1 miljoen nieuwe woningen zijn gebouwd. Maar niet alleen arbeid en grondstoffen zijn schaars, de bouw moet ook denken aan minder vervuiling.In plaats van doorgaan op dezelfde weg, moet de sector gebruik maken van nieuwe technieken en materialen om slimmer en duurzamer te bouwen. Wat kan de bouw bijvoorbeeld leren van andere industrieën zoals de auto-, vliegtuigbouwers en softwareontwikkelaars? Bij deze industrieën ligt de aandacht veel meer op de voorkant van het proces en op digitalisering en industrialisering.

Is modulair en circulair bouwen met hout dé industriële revolutie in de bouw?

Aanmelden:

Aanmelden via de aanmeldbutton

Prijs: Gratis
Wanneer: woensdag 22 april
Tijd: 12:00 – 14:00
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: BouwLab R&Do
Meer informatie:
Website BouwLab R&Do

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical