PROGRAMMA

22/06/2019 | 11:00 - 15:00

Inloopworkshop Plastic Soep Helden

Kinderactiviteit: Inloopworkshop Plastic Soep Helden

Ken je de ‘Plastic Whale’ in de Catharijnesingel? Deze blauwe walvis is gemaakt van plastic afval uit oppervlaktewateren, zoals rivieren en de zee. Om kinderen bewust te maken van dit probleem, wordt er een speciale kids inloopworkshop georganiseerd om oplossingen te maken voor de plastic soep van plastic afval.

Plastic afval komt steeds meer voor in het water en creëert plastic eilanden in de oceaan. Dieren raken verstrikt in het plastic en vissen slikken plastic in. Zo krijgen wij uiteindelijk ook plastic binnen via ons eten. In de Duurzame Tuin op het Neudeplein kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar tijdens een inloopworkshop oplossingen maken voor de plastic soep van plastic afval. Er is ruimte voor zes kinderen per keer.

Over Stichting Technotrend (STT)
De workshop wordt verzorgd door Stichting Technotrend (STT) in samenwerking met de Duurzame Week en Utrecht Natuurlijk. Gemeente Utrecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden financieren Plastic Soep Helden.
STT is een non-profit organisatie gericht op duurzame ontwikkeling in het primair en voortgezet onderwijs. ‘Duurzame ontwikkeling door techniekeducatie’ is de slogan van de stichting. STT ontwikkelt lesprogramma’s en projecten voor scholen en ondersteunt scholen en hun leerkrachten bij het inpassen van duurzame thema’s en technologie in het curriculum. In het kader van de Duurzame Week organiseert STT ook een workshopprogramma op scholen in Utrecht, waarin de plastic soep en innovatieve oplossingen voor het plastic afvalprobleem centraal staan.

Aanmelden: niet nodig
Prijs: gratis
Wanneer: 22 juni 2019
Tijd: 11:00 – 15:00 uur (een workshop duurt minstens 15 minuten)
Locatie: Duurzame Tuin op het Neudeplein
Georganiseerd door:  Stichting Technotrend in samenwerking met Duurzame Week en Utrecht Natuurlijk.