AGENDA

vrijdag 9 juli | 15:15-16:00

ValidatieLab: van circulair prototype naar succes

Negen van de tien innovaties faalt. Vaak omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Bij ValidatieLab Utrecht testen ondernemers hun circulaire prototype. In deze workshop maak je kennis met de methodiek van Innofest.

Workshop

Vaak komen producten op de markt komt zonder grondig getest te zijn. Dit kost innovators een hoop tijd, geld en energie. Om hier verandering in te brengen krijgen ondernemers de kans hun duurzame prototypes in de praktijk te testen. Dit gebeurt in living labs: testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen en daarmee zeer geschikt zijn om aannames te valideren.

Door te testen halen ondernemers cruciale data op, of het nu innovatieve start- of scale-ups zijn, het valideren van aannames levert altijd op. Zo kunnen ze het product verbeteren, en beschikken ze over de bewijslast die belangrijk is voor mogelijke investeerders of launching customers.

Het ValidatieLab Utrecht is een testprogramma van Innofest met steun van Gemeente Utrecht. Zestien start- en scaleups gaan in twee edities hun duurzame prototype testen op Utrechtse festivals en living labs. Het zorgt voor nieuwe verbindingen tussen bedrijven, instellingen, investeerders en klanten. Zo heeft innovatie meer kans en versnelt de transitie naar een duurzame economie.

Schuif aan bij deze workshop om te leren over het testen van circulaire innovatie. Innofest heeft sinds 2016 meer dan 200 ondernemers begeleid bij het uitvoeren van hun testcase. Ontdek welke thema’s op onze agenda staan, kijk mee naar testcases van ondernemers en ontdek met onze Utrechtse partners hoe jij kan bijdragen aan testen van circulaire innovatie!

Dit event is onderdeel van het Congrestival.

Aanmelden:

Koop je ticket via de button ‘meld je aan’ en kies gelijk jouw favoriete deelsessies. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij!

Prijs: Een ticket voor vrijdag 9 juli geeft je toegang tot alle programmaonderdelen van het Congrestival. Er zijn geen losse tickets per programmaonderdeel verkrijgbaar.
Wanneer: vrijdag 9 juli
Tijd: 15:15-16:00
Locatie: Duurzame Week Festivalhart, De Neude
Doelgroep: Professionals
Programmapijler: Circulaire Economie
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Duurzame Week
Meer informatie:
Website Innofest

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical