AGENDA

dinsdag 12 mei | 20:00

It’s the food #6

We leven in tijden van ‘fake news’, polarisatie en doortikkende ecologische tijdbommen. De klimaatcrisis, de stikstofcrisis, de biodiversiteitscrisis en de snel veranderende internationale verhoudingen dwingen ons tot actie en een integrale benadering voor een toekomstbestendig landbouw- en voedselsysteem. De Green Deal van de Europese Commissie mikt op een klimaatneutraal continent in 2050, en elke winst op dit tijdschema kan helpen.

Deze doelen moet worden bereikt in tijden waarin de democratie hapert, de kloof tussen arm en rijk groeit en het vertrouwen in de wetenschap slinkt. Waar komt de kracht voor vernieuwing vandaan? Uit de Green Deal of juist meer van onderop?

De centrale vraag in deze livestream van Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu, bureau Ecominds, Slow Food Youth Network (SFYN) en Transitiecoalitie Voedsel: Wat hebben de aarde, de mensheid en de boeren nodig voor een leefbare toekomst? Vanuit die vraag gaan we de hoofdthema’s rond landbouw en voeding langs. Met als leidraad gezondheid van bodem, gewassen, dier en mens.

Daarvoor bieden we een programma met vooraanstaande analytici, wetenschappers en ondernemers om in dialoog met de zaal handvatten te vinden voor nieuw beleid en ondernemingsruimte.

In deel 2 van het tweeluik (editie 6) bespreken we de speelruimte voor veranderingen in ons voedselsysteem. Er is veel weerstand tegen verandering. Bij de boeren, de gele hesjes, in ons economische systeem én bij ons zelf. Waarom krijgen we niet gedaan wat nodig is? En vooral: hoe zorgen we dat we wel gaan doen wat nodig is voor een leefbare toekomst? Wat is de rol van de wetenschap, politiek, landbouw en burgerij? En hoe kijken jongeren naar dit proces?

Aanmelden:

Aanmelden via aanmeldlink

Prijs: €13
Wanneer: dinsdag 12 mei
Tijd: 20:00
Locatie: Online livestream
Doelgroep: Algemeen publiek
Programmapijler: Voeding
Voertaal: Nederlands
Georganiseerd door: Stichting Centrum voor Landbouw en Milieu, bureau Ecominds, Slow Food Youth Network (SFYN), Transitiecoalitie Voedsel
Meer informatie:
Website Slow Food Youth Network

Voeg toe aan je agenda:
Download the ics/ical