PROGRAMMA

21/06/2019 | 14:00 - 17:00

Lancering Katalytische gebouwen

Lancering Katalytische gebouwen: Een nieuwe generatie duurzame gebouwen

Het Utrechtse consultancybureau Except, experts in geïntegreerde duurzaamheid, introduceert haar vernieuwende ontwerpprincipes voor duurzame gebouwen.

Katalytische gebouwen zijn de toekomst voor high-performance onroerend goed dat niet alleen zelf duurzaam is, maar ook de directe omgeving daarin omhoogstuwt. Tijdens de lancering introduceert Except met een selectie van experts de ontwerpprincipes voor katalytische gebouwen, tonen ze de potentie ervan en reflecteren ze op de toekomst van duurzaamheid binnen de industrie.

Stedelijke gebieden vinden steeds meer uitdagingen in hun strijd met bevolkingstoename, urbanisatie, grondstofschaarste en klimaatveranderingen. Om deze veranderingen goed bewapend tegemoet te gaan, en daadkrachtig duurzaam stedelijk gebied te realiseren, dient het perspectief binnen de industrie te verschuiven van interne duurzaamheidsprestaties van gebouwen naar een meeromvattende visie. Door de katalytische principes toe te passen krijgen gebouwen een positieve footprint ten opzichte van hun omgeving. Deze footprint heeft niet alleen invloed op het klimaat, maar ook op de socio-economische aspecten, zonder intensieve ingrepen in het omliggende gebied.

Except roept vooruitstrevende architecten, stedenbouwkundigen en gebiedsontwikkelaars op om mee te discussiëren over deze ontwikkeling op vrijdag 21 juni. Wij heten je van harte welkom bij de introductie van dit unieke concept dat de potentie heeft de toekomst van onze 21ste-eeuwse steden duurzaam vorm te geven.

Aanmelden: zie link hieronder
Prijs: gratis
Wanneer: 21 juni 2019
Tijd: 14:00 – 17:00 uur
Locatie: De Utrecht Community (UCo), 2e Daalsedijk 6a Utrecht
Georganiseerd door: Except Integrated Sustainability